Divu Kirgizstānas universitātes studenšu skaudrais stāsts sniedz ieskatu Kirgizstānas tīmekļa seksa industrijas aizkulisēs. Šantāža, draudi un personīgas informācijas nopludināšana ļaunprātīgā nolūkā - ar šādiem pāridarījumiem saskaras daudzas jaunas kirgīzu sievietes, kas meklē iespējas nopelnīt, secināts raidsabiedrības RFE/RL Kirgizstānas struktūrvienības “Radio Azattyk” veiktajā izmeklēšanā.

Piekrītot piedāvājumam, abas jaunās sievietes sāka strādāt vienā no Biškekas tīmekļa studijām. Šādu iestāžu Biškekā ir vairāki desmiti – to darbinieces par maksu komunicē ar klientiem no visas pasaules. Tīmekļa studiju darbinieces arī izģērbjas un bieži vien veic seksuālas darbības kameras priekšā.

Sākotnēji abas jaunietes pelnīja labi.

“Pirmajā mēnesī es saņēmu aptuveni 1000 ASV dolāru, bet Ajara saņēma vēl vairāk - aptuveni 3000 dolāru. Otrajā mēnesī arī bija ļoti labs atalgojums, bet tad tas strauji saruka. Viņi sāka mums maksāt aptuveni 600 dolārus katrai,” stāsta Mērima.

Pēc tam arī sākās nepatikšanas. Mērima norāda, ka abas draudzes kļuva par savu darba devēju šantāžas upurēm. Pēc nepilna gada Ajara izdarīja pašnāvību.

Tīmekļa kameru seksa industrija Kirgizstānā ir viens no reģionālajiem centriem globālai nozarei, kuras apgrozījums gadā veido vairākus miljardus ASV dolāru.

Saskaņā ar Pasaules Bankas datiem, teju viena trešdaļa Kirgizstānas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā, tāpēc daudzas sievietes pievēršas šai nodarbei, cenšoties nopelnīt iztiku.

“Radio Azattyk” par savu pieredzi tīmekļa kameru industrijā pastāstīja vairākas jaunas sievietes un vīrieši, kas piedalījušies sieviešu vervēšanā, filmēšanā un komunikācijā ar klientiem. Visi šie cilvēki piekrita runāt ar nosacījumu, ka netiek atklāta viņu identitāte, bažījoties, ka par viņu pieredzi uzzinās ģimenes un draugi. Daudzas sievietes, kas šajā darbā piedzīvojušas pāridarījumus, baidās iet uz policiju, jo bieži vien policijas darbinieki strādā tīmekļa studiju labā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X