Kā grima mākslinieks pārvērta Kristianu Beilu par Diku Čeiniju (1)

Filma "Vice" nominēta astoņiem "Oskariem"
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristians Beils Dika Čeinija tēlā filmā "Vara" ("Vice")
Kristians Beils Dika Čeinija tēlā filmā "Vara" ("Vice") Foto: kadrs no filmas

Trīskārtējs "Oskara" balvas laureāts - grima mākslinieks Gregs Kenoms (Greg Cannom) šogad šai balvai nominēts atkal, šoreiz par pārvērtībām filmā "Vice" ("Vara"), kas nominēta veselām astoņām ASV Kino akadēmijas balvām "Oskars". 

Režisora Adama Makeja (Adam McKay) filmā galvenā varoņa - ASV viceprezidenta Dika Čeinija (Dick Cheney) lomā iejuties lieliskais aktieris Kristians Beils (Christian Bale), kurš Čeiniju atveido gan jaunībā 60. gados, gan laikā, kad viņš divus termiņus bija ASV viceprezidents -  Džordža V. Buša prezidentūras laikā.

Filmas reklāmas rullītis.

Tieši pateicoties Kenoma darbam, kurš saņēmis "Oskaru" par grimu filmās “Dracula”, “Mrs. Doubtfire” un “The Curious Case of Benjamin Button”, Kristians Beils varēja kļūt pilnīgi neatpazīstams.

Pats Kenoms bija ļoti izbrīnīts, kad saņēma uzaicinājumu piedalīties filmas tapšanā. 

"Kad pirmo reizi dzirdēju, ka viņi plāno uz lomu Beilu, nodomāju, ka viņi joko," viņš stāsta. "Rezultāts bija neticams, īpaši vecā Čeinija tēls. Nedomāju, ka tik labi izdosies. Kad iznāca pirmais rullītis, cilvēki jautāja: "Kurš aktieris tas ir?"" - tā grima mākslinieks.

"Vara" (Vice) - filma par Diku Čeiniju
"Vara" (Vice) - filma par Diku Čeiniju Foto: kadrs no filmas

Arī pašam Beilam, kurš pieradis pārveidot savu ķermeni lomām, bija neliels atvieglojums, ka varēja izmantot mākslīgus līdzekļus. "Tiesa, viņš ļoti vēlējās resnu kaklu, tāpēc pieņēmās svarā par 11 kilogramiem. Izņemot ainu, kur viņš piedalās sapulcēs no bunkura, tur viņš bija nedaudz notievējis, un visu atlikušo filmu nēsāja speciālu "tērpu resnumam"," stāsta grima mākslinieks. "Kad pirmajā reizē testējām šos līdzekļus, Beils bija ļoti noraizējies, ka nevarēs pakustināt kaklu. Teicu, ka tas ir silikons, kurš līdz ar seju uzkarst un ir ļoti elastīgs. Kad uztaisījām pirmo testu, viņš bija ļoti pārsteigts par to, cik labi tas kustējās."

Kristians Beils
Kristians Beils Foto: Reuters/ScanPix

Sākotnēji tapušas vairākas parūkas dažādiem Čeinija vecumiem. Vispirms nofilmētas ainas ar jauno Čeiniju, tad Beils noskuva matus un visu atlikušo filmu iejutās vecāka Čeinija tēlā.

"Mums bija zoda uzliktnis, lai nosegtu nelielu rētu, kas Beilam ir uz zoda," par sarežģītajām pārvērtībām stāsta Kenoms. "Uzlikām arī uz deguna nelielu pagarinājumu, lai tas būtu taisnāks un garāks, kā arī izmantojām nelielus implantus, lai nāsis izskatītos platākas. Mums bija arī speciālists, kurš izbalināja viņa uzacis, lai tās izskatītos maigākas, pelnu krāsas."

Plaši izmantoti arī neskaitāmi vaigu papildinājumi.

"Mums dienā bija divas grima sagatavošanas. Beilam vairs nav jāmēģina uz kādu lomu pieņemties svarā, un domāju, ka nākotnē ar šādiem implantiem viņš izbaudīs procesu vairāk," domā Kenoms.

Filmā redzami arī tādi aktieri kā Stīvs Kerels, Emija Adamsa. Šobrīd filma skatāma arī lielākajos Latvijas kinoteātros.

Foto: Filmas par Diku Čeiniju ("Vice") pirmizrāde Beverlihilsā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu