Digitālais gangsteris “Facebook” apzināti pārkāpa datu privātumu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sociālais tīkls “Facebook” apzināti pārkāpis tā lietotāju datu aizsardzības noteikumus un konkurenci regulējošos noteikumus, secināts Lielbritānijas parlamenta komitejas ziņojumā.

Lielbritānijas parlamenta Digitālo lietu, kultūras, mediju un sporta komitejas pirmdien publicētajā ziņojumā uzsvērts, ka “Facebook” ar nolūku un apzināti nav ievērojis datu aizsardzības un konkurences noteikumus, ziņo “CNN Business”.

Par to komiteja pārliecinājusies, izvērtējot “Facebook” iekšējo saraksti.

“Facebook” iekšējo saraksti komiteja ieguvusi no ASV aplikāciju izstrādāšanas uzņēmuma “Six4Three”, kas pret “Facebook” pagājušajā gadā vērsās tiesā.

Komiteja secinājusi, ka “Facebook” bijusi gatava labprātīgi mainīt sociālā tīkla lietotāju privātuma iestatījumus, lai nodotu šos privātos datus aplikāciju izstrādātāju rīcībā.

Tajā pašā laikā “Facebook” varēja rīkoties pilnīgi pretēji – liegt aplikāciju izstrādātājiem piekļuvi šiem datiem, tādējādi izspiežot tos no tirgus.

Šāda rīcība “Facebook” padara par “digitālu gangsteri”, kas uzskata, ka atrodas ārpus likuma, secināts ziņojumā.

Ziņojuma autori uzsver, ka lielajām tehnoloģiju kompānijām nevajadzētu ļaut neierobežoti paplašināties bez attiecīgas uzraudzības ieviešanas.

Tikmēr “Facebook” noraida visas uzņēmumam adresētās apsūdzības lietotāju datu privātuma un konkurences noteikumu pārkāpšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu