Pauls, Busulis, Kaupers un citas zvaigznes ciklā “Kino un teātra mūzika”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pauls, Busulis, Kaupers un citas zvaigznes ciklā “Kino un teātra mūzika”
Pauls, Busulis, Kaupers un citas zvaigznes ciklā “Kino un teātra mūzika” Foto: Pauls Zvirbulis

2019. gadā Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aicina klausītājus uz jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Pirmais cikla koncerts norisinājās sestdien, 16. februārī, Dzintaru koncertzālē un bija veltīts leģendārajam latviešu komponistam Raimondam Paulam. Aplūko foto no koncerta! 

Kopā ar Maestro un O. Rubeni koncertā klausītāji tikās ar dziedātājiem Intaru Busuli, Renāru Kauperu, Dināru Rudāni, režisoriem Jāni Streiču un Annu Viduleju, kā arī aktieriem Lilitu Ozoliņu, Mariju Bērziņu un Mārci Maņjakovu. Viņi kopīgi devās pastaigā pa atmiņu takām, ielūkojoties tādās kinofilmās kā “Teātris”, “Ilgais ceļš kāpās”, “Vella kalpi”, “Likteņdzirnas”, “Homo Novus”, “Klāvs – Mārtiņa dēls” un daudzām citām.

Foto no koncerta.

Koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis šos koncertus iecerējis kā sirsnīgu sarunu ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem, kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem. “Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem. Un, protams, Raimonds Pauls, kurš radījis simtiem melodiju kino un teātrim, un nereti tieši viņa mūzika ir konkrētā darba vizītkarte. Tāpēc jauno ciklu Dzintaru koncertzālē aizsāksim ar Maestro mūziku,” uzsver jaunā koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis.

Savukārt Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis par jauno koncertu ciklu saka: “Bieži dzirdam sakām – dzīve ir viens vienīgs teātris, vai arī – dzīvē viss kā kino. Bet mūzika ir neatņemama gan kino, gan teātra žanra daļa. Mūzika ir tā, kas dzīvo neatkarīgu dzīvi arī tad, kad izrāde vairs netiek spēlēta un kinolentes izbalējušas. Mūsu stāsti būs par melodijām, talantīgiem komponistiem un aktieriem – “tad” un “šodien”, un, protams, par kino un teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu