Trīs desmitgades pamestā šķūnī: atrasts kārtējais aizmirstais auto (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādas pamestas saimniecības šķūnī Aiovas štatā, ASV, atrasts Jaguar MK2, kurš tur nostāvējis 36 gadus. Kas interesanti, mašīnas pašreizējais īpašnieks pat nenojauta par šā spēkrata eksistenci, kad saimniecību iegādājās, jo par to pārdošanas dokumentos nav bijis ne mazākās norādes. Lai vai kā, vēsturiskais Jaguar sedans ir lielisks nekustamā īpašuma papildinājums. 

No aizmirstības izrautais auto ir apgādāts ar tā laika jaudīgāko Jaguar motoru. Tas ir sešu cilindru rindas agregāts ar 3,8 litru darba tilpumu un 223 zirgspēku jaudu.

Automobilim ir automātiskā transmisija, kas vilkmi novada aizmugurējiem riteņiem, disku bremzes visapkārt un stūres pastiprinātājs.

No nulles līdz 60 jūdzēm stundā Jaguar, kad bija jauns, spēja paātrināties 8,5 sekundēs. Tātad var pieņemt, ka sprintu līdz 100 km/h tas veic aptuveni 9 sekundēs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Par to, ka auto nav ticis lietots ļoti sen, liecina uzlīmes uz valsts numura zīmēm. Tās vēsta, ka pēdējo reizi spēkrats lietošanai satiksmē ticis reģistrēts tālajā 1983.gadā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai auto atgūtu sākotnējo spozmi un atkal būtu lietojams, nepieciešams ieguldīt prāvus līdzekļus un darbu. Labā ziņa gan ir tā, ka oriģinālās, hromētās riteņu disku uzlikas nebūs jāmeklē, jo tās atrastas mašīnas bagāžniekā.

Jaguar MK2
Jaguar MK2 Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu