Orbāna valdība ungārus baida ar Sorosa un Junkera plakātiem (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
EK prezidents Žans Klods Junkers
EK prezidents Žans Klods Junkers Foto: Reuters/ScanPix

Ungārija otrdien uzsāka jaunu mediju kampaņu pret imigrāciju, apsūdzot miljardieri Džordžu Sorosu un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru nelegālās migrācijas atbalstīšanā, savukārt Brisele nosauca šo kampaņu par "viltus ziņām".

Saskaņā ar Ungārijas valdības "Facebook" lapā rakstīto šajā mediju kampaņā būs ietverti vides reklāmu plakāti ar Sorosa un smaidoša Junkera attēliem virs teksta "Jums ir tiesības zināt, ko Brisele gatavo".

"Viņi grib ieviest obligātu [migrantu] izmitināšanas kvotu; vājināt dalībvalstu tiesības uz robežapsardzību; atvieglot imigrāciju ar migrantu vīzu," tālāk teikts šajā tekstā.

Kampaņa izprovocēja Eiropas Savienības (ES) politiķu sašutuma reakciju, un starp šiem politiķiem bija Eiropas Tautas partijas (EPP) grupas vadītājs Jozefs Dauls. EPP sastāvā ir gan Junkers, gan Ungārijas labējā premjerministra Viktora Orbāna partija "Fidesz".

Dauls vairākos tvītos nosodīja šo kampaņu, rakstot, ka tās apgalvojumi ir "mānīgi, maldinoši un (..) nav pamatoti ar faktiem".

Dauls nosodīja Ungārijas uzbrukumus Junkeram un aizstāvēja viņu kā "patiesu kristīgo demokrātu un reālu Eiropas līderi".

Dauls arī atgādināja Ungārijai, ka "lēmumus Briselē, tai skaitā par migrāciju, kolektīvi pieņem ES valdības" un Eiropas Parlaments, un tur ir arī Ungārijas pārstāvji.

Runājot kādā pasākumā Štutgartē, Junkers teica, ka "Fidesz" "nekādā veidā nepārstāv kristīgo demokrātu vērtības". "Nav nekādas pārklāšanās starp Orbānu un mani. Es tāpēc uzskatu, ka viņam nav vietas EPP," piebilda Junkers.

Junkers sacīja, ka Eiroparlamentā pret viņu balsojuši deputāti gan no "Fidesz", gan no Francijas galēji labējo līderes Marinas Lepēnas partijas. "Ir balsis, kuras jūs negribat," viņš piebilda.

"Fidesz" atrašanās EPP ir ilgi bijusi polemiska, tomēr citas šīs grupas partijas nav oficiāli mēģinājušas panākt "Fidesz" izslēgšanu.

Orbāna valdība, kas bieži strīdējusies ar ES vadību par migrāciju, arī iepriekš ir rīkojusi līdzīgas kampaņas, tai skaitā "Apturēsim Briseli" un "Neļaujiet Sorosam smieties pēdējam".

Orbāns pēdējos gados ir kritizējis 88 gadus veco, Ungārijā dzimušo Sorosu kā "sabiedriski bīstamu elementu" par nekontrolētas masu imigrācijas atbalstīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu