Venecuēla bloķē humānās palīdzības piegādi no ASV (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikolass Maduro
Nikolass Maduro Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēla slēgusi gaisa un jūras robežu ar Kirasao, kas gatavojas uzņemt ASV palīdzības sūtījumus krīzes skartajai valstij.

Venecuēlas armijas reģionālais komandieris Vladimirs Kintero apstiprinājis mediju ziņas, ka Venecuēla uzdevusi pārtraukt gaisa un jūras sakarus ar Kirasao un kaimiņos esošajām Arubas un Bonaires salām.

Venecuēlas opozīcijas līderis Huans Gvaido apsolījis no sestdienas piegādāt valstī pārtiku un medikamentus.

Palīdzība tiek uzglabāta Kolumbijā pie Venecuēlas robežas un Gvaido plāno to ievest caur Brazīliju un Kirasao.

Prezidents Nikolass Maduro paziņojis, ka plāni par palīdzības kravu piegādāšanu ir aizsegs ASV invāzijai.

Maduro noliedz, ka valstī būtu sākusies humānā krīze, un paziņojis, ka humānā palīdzība esot tikai ASV militārās intervences priekšvēstnesis un devis rīkojumu armijai noslēgt Venecuēlas robežu.

Tomēr hiperinflācija novedusi pie tik lielas produktu sadārdzināšanās, ka iedzīvotāji ros nevar atļauties, tāpēc viņiem trūkst pārtikas un pirmās nepieciešamības preču. No valsts izceļojuši apmēram trīs miljoni cilvēku.

Humānās palīdzības operācija uzsākta pēc Gvaido aicinājuma.

Gvaido, kas sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju, norādījis, ka 300 000 venecuēliešiem draud nāve pārtikas un medikamentu trūkuma dēļ.

ASV un vēl vairāk nekā 50 valstis jau atzinušas Gvaido par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju.

Taču Maduro joprojām atbalsta tādas reģiona valstis kā Kuba, Bolīvija un Nikaragva, kur arī pie varas atrodas kreisi autoritārie režīmi. Atbalstu Venecuēlas līdzšinējam prezidentam pauž arī Krievija un Ķīna.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu