Ar Krieviju saistīts hakeru grupējums uzbrucis ASV domnīcu Eiropas birojiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Hakeru grupējums "APT28", kas pazīstams arī kā "Fancy Bear" un ar citiem nosaukumiem un, domājams, saistīts ar Krievijas militāro izlūkdienestu, uzbrucis divu ASV domnīcu Eiropas birojiem, otrdien paziņojusi ASV tehnoloģiju kompānija "Microsoft".

Hakeri uzbrukuši Aspenas institūta un Vācijas Maršala fonda birojiem, paziņoja "Microsoft".

Uzbrukts arī Vācijas Ārlietu padomei.

Uzbrukumi notikuši pagājušajā gadā laika posmā no septembra līdz decembrim.

"Microsoft" neatklāja, vai uzbrukumi bijuši sekmīgi, bet norādīja, ka tā steigšus informējusi domnīcas par šiem uzbrukumiem un palīdzējusi tām nosargāt savas sistēmas.

"Microsoft" pārstāvis Toms Bērts sacīja, ka demokrātijas Eiropā un citur pasaulē piedzīvojušas un turpina piedzīvot ārvalstu un citu spēku mēģinājumus ietekmēt vēlēšanas.

"Šie uzbrukumi nav ierobežoti tikai ar kampaņām, bet bieži aptver arī domnīcas un nevalstiskās organizācijas, kas strādā pie jautājumiem, kas saistīti ar demokrātiju, vēlēšanu integritāti un sabiedrisko kārtību un kas bieži kontaktējas ar valdības amatpersonām," skaidroja Bērts.

Vācijas Maršala fonda pārstāvis telekanālam CNN sacīja, ka nekas neliecina par to, ka fonda sistēmas būtu uzlauztas.

Fonda prezidente Karīna Donfrīda pieļauj, ka organizācijai uzbrukts, jo tā atbalstījusi cīņu pret Krievijas un citu valstu mēģinājumiem graut demokrātiju un demokrātiskās institūcijas.

"APT28" tiek turēts aizdomās par kiberuzbrukumiem ASV Demokrātu partijai pirms 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām, kā arī uzbrukumiem Vācijas parlamenta apakšpalātai Bundestāgam un federālās valdības datu tīklam 2015.gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu