Zande: es biju līdzatkarīga attiecībās, kur valdīja alkohols un vardarbība

Viņas pieredze
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Raidījumā “Sieviete. Personīgi” Daina Jāņkalne meklēs atbildi uz jautājumu - kā laimīgi šķirt laulību? Viena no raidījuma varonēm, psihoterapeite Diāna Zande atklāti stāsta par savu, kā viņa pati nosauc, dramatisko pieredzi, kad viņa bija līdzatkarīga attiecībās, kur valdīja alkohols un fiziska vardarbība.

"Es pieņēmu nepareizu lēmumu veidot attiecības ar cilvēku, ar kuru man nevajadzēja to darīt. Bet tas bija mans lēmums - tas nebija liktenis. Mēs pieņemam lēmumus un bieži to darām emocionāli, kad izvēlamies partneri. Un tad jau mēs redzam tikai to, ko gribam redzēt," atzīst psihoterapeite Diāna Zande. 

Kad nokrita rozā brilles, Diāna saprata, ka ne viss ir tāds kā rādās: "Sapratu, ka tas, kas man šķita jautrība, vēlāk izvērtās par alkoholismu.

Miers un relaksācija vēlāk izvērtās par bezatbildību. Un tas, ka es redzēju, ka esmu gatava mīlēt, vēlāk izvērtās par līdzatkarību. Tās bija ārkārtīgi dramatiskas attiecības, kuras es šķīru vēlāk, nekā vajadzēja.

Tur bija gan alkohola atkarība, gan fiziska vardarbība. Tāda dramatiska putra."

Diāna uzskata, ka ir dažas attiecības, kas noteikti ir jāšķir, un nevajag bērna dēļ turpināt; un šīs tādas bija!

Raidījumā “Sieviete. Personīgi” Daina Jāņkalne meklēs atbildi uz jautājumu - kā laimīgi šķirt laulību? Vai šķīrusies sieviete, kurai nav attiecību, var droši teikt, ka ir laimīga? Un kāpēc galu galā izlemjam laulību šķirt arī brīžos, kad to, iespējams, vēl varētu saglabāt? Savos pieredzes stāstos dalīsies stiliste Žanna Dubska, kura pametusi abus savus vīrus, uzņēmēja Linda Mūrniece, kura piedzīvojusi smagas šķiršanās, šarmantais jurists un politiķis Māris Gulbis, kuram aiz muguras divas šķirtas laulības, Diāna Zande un citi. Dainas Jāņkalnes sarunu raidījums “Sieviete. Personīgi” trešdien, 20. februārī, plkst. 21:00 “STV Pirmā!” 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu