Uz noslēgtas salas atrasts kopš 1906. gada neredzēts bruņurupuču sugas pārstāvis (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Vairāk nekā gadsimtu ilgi tika uzskatīts, ka šīs Galapagu bruņurupuču sugas pārstāvji (Fernandīnu gigantiskais bruņurupucis) uz Zemes vairs nav sastopami, tomēr 17. februārī pētnieki uz Ferdinandīnu salas vienu tomēr atraduši.

Kā vēstīts izdevumā “The Guardian”, Ekvadoras vides ministrijas pārstāvji paziņojuši, ka retais dzīvnieks atrasts ekspedīcijas laikā Galapagu nacionālajā parkā.

Pētnieki turklāt ir pārliecināti, ka uz salas ir vēl vairāki šīs sugas īpatņi, jo ekspertiem izdevies sadzīt to pēdas un pat to smaku.

Pieaugusī mātīte, kas tika atrasta, nogādāta gigantisko bruņurupuču audzētavā Santakrusas salā. Dzīvnieks ir vismaz 100 gadu vecs un tuvāko nākotni pavadīs īpaši tam pielāgotā aplokā.

Šis atradums pilnībā sagrauj vairāk nekā gadsimtu pastāvošo uzskatu, ka šī bruņurupuču suga ir izmirusi. Pētnieku grupa pirms tam teoretizēja, ka bruņurupuču suga izmirusi vulkāna lavas straumju dēļ, kas noklāj gandrīz visu salu. Uz salas darbojas viens no pasaulē aktīvākajiem vulkāniem La Kumbre.

Atklājums jau paspējis viest cerības zinātnieku prātos par šīs sugas audzēšanu, aizvācot to no apdraudēto sugu saraksta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu