Skolotāji aicināti izteikt viedokli par piedāvāto jauno vidējās izglītības modeli (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Klase. Ilustratīvs attēls
Klase. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Līdz 8.martam pedagogi aicināti izteikt viedokli par jauno mācību saturu un izglītības satura plānošanas principiem vispārējā vidējā izglītībā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

VISC e-mācību vidē, kas pieejama pilsētu un novadu mācību jomu koordinatoriem, projekta "Kompetenču pieejā balstīts mācību saturs" īstenotāji ir ievietojuši darba versijas ar skolēniem sasniedzamajiem rezultātiem visās mācību jomās.

Jaunā satura autori aicina ikvienu Latvijas skolotāju sazināties ar sava novada vai pilsētas mācību jomu koordinatoru un aktīvi iesaistīties vidusskolas mācību satura un plānošanas principu sabiedriskajā apspriešanā, izsakot savu viedokli un sniedzot konkrētus priekšlikumus.

Kā ziņots, jaunajā vidējās izglītības mācību saturā vidusskolēniem tiks piedāvāta iespēja izvēlēties sev interesējošus mācību priekšmetus padziļinātai apguvei, iepriekš žurnālistiem pastāstīja projekta "Skola 2030" vadītāja Zane Oliņa.

Jaunajā mācību saturā iekļauts līdz šim Latvijā neīstenots princips - iespēja skolēnam mācīties vairāk savām interesēm atbilstošu mācību saturu. Tas nozīmē, ka 60-70% laika skolēni mācītos vispārīgu pamatu, bet 30% laika skolēni mācītos viņu interesēm atbilstošus mācību priekšmetus, to darot padziļinātāk un vairāk, teica Oliņa.

Viņa pastāstīja, ka sasniedzamie rezultāti izstrādāti trīs mācību satura apguves līmeņos - vispārīgais, optimālais un augstākais.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu