Bijušais Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks aizturēts par valsts nodevību (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Volodimirs Zamana
Bijušais Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Volodimirs Zamana Foto: AFP / Scanpix

Bijušais Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Volodimirs Zamana pirmdien aizturēts par valsts nodevību, vēsta RFE/RL, atsaucoties uz Ukrainas ģenerālprokurora Jurija Lucenko ierakstu sociālajā tīklā "Facebook".

Lucenko raksta, ka Zamanu tur aizdomās par nelikumīgu 70 militāro garnizonu un vienību, kā arī 19 gaisa spēku vienību likvidēšanu laikā no 2012. līdz 2014. gadam. Viņš arī turēts aizdomās par taktiskās aviācijas brigādes vājināšanu. 

Zamanas nelikumīgās darbības pavājinājušas Ukrainas armiju, ļaujot Krievijai vieglāk anektēt Krimu un uzkurināt separātistus Austrumukrainā, norāda Lucenko.

"Turklāt Zamana personīgi izdeva direktīvu, ar kuru visas Ukrainas Bruņoto spēku Krimas taktiskās grupas vienības bija pakļautas jūras flotes komandierim, kas paralizēja Ukrainas militārpersonu pretošanos Krievijas agresijai," rakstīja Lucenko.

Ukrainas militārās prokuratūras birojs pirmdien apstiprināja Zamanas aizdomās turētā statusu, ziņo Ukrainas valsts aģentūra "Ukrinform".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu