Starptautiskā tehnoloģiju izstādē par iespaidīgāko atzīts latviešu stends no kūdras

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LMT/Publicitātes foto

Latvijas mākslinieku Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidotais 130 m2 plašais laikmetīgās mākslas objekts, kas veidots no kūdras, izpelnījies atzinību vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress (MWC) Barselonā, kur tas kalpo kā Latvijas Mobilā Telefona (LMT) inovāciju stends. Jau izstādes pirmajā dienā tas piesaistījis lielu apmeklētāju uzmanību un, kā atzinuši izstādes organizatori, latviešu inovāciju stends nepārprotami ir viena no iespaidīgākajām ekspozīcijām izstādē.

Purvs ar sīkām priedītēm, no kura paceļas migla, divi ezeri un Rīgas siluets ar Stacijas laukuma pulksteni, Saules akmeni un VEF apkaimi, kas mākslas objektā atveidoti kūdrā, nemitīgi piesaista apmeklētāju interesi.

Izstādes atklāšanas dienā neparastais tehnoloģiju inovāciju stends pulcēja tūkstošiem interesentu un vairākus starptautiskos masu medijus, tostarp CNN.

Arī izstādes dalībnieku vidū latviešu veikums nav palicis nepamanīts – neparasto stenda risinājumu citi dalībnieki steidz iemūžināt video, lai dalītos iespaidos ar kolēģiem visā pasaulē.

Kā skaidro objekta autori, kūdra kā materiāls stenda izveidei nav izvēlēta nejauši – pirmkārt, tā simbolizē to, cik auglīga, organiska un īpaša ir Latvijas inovāciju ekosistēma, otrkārt, tā ļauj krasi atšķirties uz citu izstādes dalībnieku fona, kuru dizaina risinājumos dominē mākslīgie materiāli. Pēc MWC organizatoru lūguma plānots, ka, izstādei noslēdzoties, daļa LMT tehnoloģiju inovāciju stenda tiks utilizēta turpat Barselonā, kur kūdras detaļas pārtaps Barselonas parku un dārzu augsnē.

“LMT mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress piedalās jau otro gadu. Jau pērn uz šo izstādi devāmies ar pārliecību, ka tikpat svarīgi kā radīt inovatīvus un unikālus tehnoloģiskos risinājumus ir būt citādiem un tikt pamanītiem.

Māksla ir valoda, kuru saprot visā pasaulē, tādēļ arī šogad nolēmām stāstīt par Latvijā tapušajām tehnoloģijām caur laikmetīgo mākslu.

Šī pieeja sevi viennozīmīgi attaisno – objekts piesaista apmeklētāju uzmanību, un tie vēlas uzzināt vairāk gan par Latviju, gan par inovācijām, ko esam atveduši uz izstādi,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

LMT stendā izstādes apmeklētāji var iepazīties ar Latvijā tapušām tehnoloģiju inovācijām četros virzienos. Tie ir produkti citiem operatoriem – zvanu centrāles risinājums mobilajā tīklā un viedtelevīzija; digitālo ceļu un savienoto auto tehnoloģijas; lietu interneta sensori un vārtejas; glābšanas droni ar datorredzi un bezpilota lidaparātu satiksmes pārvaldības risinājums. LMT stends Mobile World Congress Barselonā apskatāms līdz 28. februārim 6. zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu