Toyota Corolla hečbeks nomaina Toyota Auris (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā nonācis jaunākās paaudzes Toyota Corolla hečbeks, kas ir pirmais no kopumā trim pērn prezentētajiem divpadsmitās paaudzes Toyota Corolla modeļiem, kas šogad tiks piedāvāti ar trīs dažāda veida virsbūvēm – hečbeks, sedans un universālis (Touring Sports). Toyota Corolla aizstās automobiļus ar nosaukumu Auris, kas no šī gada vairs netiks ražoti.

“Toyota Corolla ir viens no pārdotākajiem automobiļiem autobūves vēsturē. Vienlaikus tas ir arī viens no pieprasītākajiem Toyota modeļiem Latvijā,” - tā Toyota pārstāvniecības AS “WESS” izpilddirektors Aleksejs Radionovs. 

Visi trīs jaunākās paaudzes Toyota Corolla modeļi - hečbeks, sedans un universālis - ir izstrādāti, balstoties uz Toyota jaunās globālās arhitektūras (TNGA) platformas, kas aizstāj trīs līdz šim izmantotās platformas. TNGA platforma ne tikai veicina Corolla saimes dinamiskās, bet arī drošības īpašības, kā arī ļauj dizaineriem piešķirt katram virsbūves tipam vizuāli individuālu izskatu.

Foto: Publicitātes foto

Būtiski, ka jaunās paaudzes Corolla iznākšana atspoguļo Toyota modeļu klāsta tālāku elektrifikāciju. Proti, hečbeks un universālis būs pieejami ar diviem dažādiem hibrīddzinējiem. Viena pamatā ir 1,8 litru benzīna motors un tas attīsta 122 zirgspēkus, bet otrs ir pilnīgi jauns hibrīddzinējs ar 2 litru benzīna motoru. Šīs sistēmas kopējā jauda ir 180 ZS. Tradicionālie iekšdedzes dzinēji tikmēr būs tikai divi - 1,2 litru turbo motors ar 114 ZS hečbekam un universālim, un 1,6 litru motors ar 132 ZS sedanam.

Foto: Publicitātes foto

Toyota Corolla aizvietos Toyota Auris, kas tika izveidots uz Toyota Corolla bāzes un ar šādu nosaukumu tika piedāvāts Eiropas tirgum kopš 2006.gada. Tikmēr Japānā un Austrālijā šis pats piecdurvju hečbeks joprojām tika piedāvāts kā Toyota Corolla.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu