Bļugera un Balcera komandām mainīgas sekmes NHL mačos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers sestdien izcēlās ar aktīvu spēli, taču viņu komandām bija mainīgas sekmes Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:1, 0:1) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 10 minūtes un 33 sekundes (1:43 skaitliskajā mazākumā).

Bļugers izpildīja 2 spēka paņēmienus un izdarīja 3 metienus pa pretinieku vārtiem, maču pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs guva vārtus un veica 3 rezultatīvas piespēles.

Krosbijs guva savā karjerā 440. vārtus "Penguins" labā, apsteidzot Čehijas hokeja leģendu Jaromīru Jāgru un pakāpjoties uz 2. vietu Pitsburgas kluba labāko snaiperu sarakstā.

"Penguins" komandas vēsturē labākais vārtu guvējs joprojām ir slavenais kanādietis Mario Lemjē, kurš ir viens no kluba īpašniekiem.

24 gadus vecais Bļugers savā NHL debijas sezonā piedalījies 11 mačos, guvis 3 vārtus, veicis 1 rezultatīvu piespēli un sakrājis +2 lietderības koeficientu.

Tikmēr citā spēlē Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda izbraukumā ar rezultātu 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) piekāpās NHL līdervienībai Tampabejas "Lightning".

Balcers laukumā pavadīja 15 minūtes un 8 sekundes (2:54 skaitliskajā vairākumā un 1:09 mazākumā).

Latvijas hokejists izpildīja 1 metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja 1 metienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Lightning" komanda 66 mačos izcīnījusi 50 uzvaras, atkārtojot NHL rekordu.1995./96. gada sezonā tikpat ātri pie 50 uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings".

Šajā mačā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Ņikita Kučerovs, kurš šosezon ar 106 punktiem (31 vārti +75 piespēles) ir NHL rezultatīvākais spēlētājs.

21 gadu vecais Balcers savā NHL debijas sezonā aizvadījis 20 mačus, guvis 3 vārtus, veicis 3 rezultatīvas piespēles un sakrājis -2 lietderības koeficientu.

"Lightning" ar 104 punktiem 66 mačos ir Austrumu konferences un visas līgas līdere, savukārt "Senators" ar 49 punktiem 65 spēlēs ir pēdējā vietā Austrumos un visā NHL.

Tikmēr Bļugera pārstāvētā "Penguins" ar 77 punktiem 65 spēlēs atrodas 7. vietā Austrumos, kur 8. pozīcijā ar tikpat punktiem ierindojas "Canadiens".

Jau vēstīts, ka sestdien NHL mačā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Zemgus Girgensons, taču Bufalo "Sabres" komanda cieta zaudējumu. 

"Sabres" ar 68 punktiem 65 mačos ieņem 11. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu