Tokijas tiesa apstiprina Gosna lūgumu atbrīvošanai pret drošības naudu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas tiesa otrdien negaidīti apstiprinājusi Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušā padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu, tādējādi pietuvinot viņu nonākšanai brīvībā.

Tiesa noteikusi drošības naudu viena miljarda jenu (7,8 miljonu eiro) apmērā, taču prokuratūra jau iesniegusi apelāciju šim lēmumam un pat varētu tiesā iesniegt papildu apsūdzības pret Gosnu, lai paturētu viņu apcietinājumā.

Tāpat Tokijas tiesa noteikusi, ka Gosnam liegts pamest Japānu un viņam jāievēro prasības, kas liegtu viņam aizbēgt vai iznīcināt pierādījumus.

Gosna jaunais galvenais advokāts Juničiro Hironaka jau pirmdien norādīja, ka jaunā prasība Gosna atbrīvošanai pret drošības naudu satur jaunus elementus, kas varētu panākt viņa drīzu atbrīvošanu.

Hironaka trešo prasību atbrīvot Gosnu pret drošības naudu tiesā iesniedza ceturtdien. Iepriekšējos divus lūgumus Tokijas tiesa bija noraidījusi, skaidrojot, ka pastāv riski Gosna aizbēgšanai un viņš varētu mēģināt iznīcināt pierādījumus.

Gosns apcietinājumā Japānā atrodas kopš 19.novembra saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Savukārt februāra sākumā divi Gosna galvenie advokāti pēkšņi paziņoja par savu pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu, un par Gosna galveno advokātu tika iecelts Hironaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu