Bijušais Nissan vadītājs Gosns atbrīvots pret drošības naudu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušais padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns pēc drošības naudas samaksāšanas viena miljarda jenu (7,8 miljonu eiro) apmērā trešdien pametis Tokijas cietumu.

Gosns Tokijas aizturēšanas centru, kurā viņš atradās kopš 19.novembra, pameta apsargu aplenkts, viņam mugurā bija darba jaka ar oranžām atstarojošām strīpām, zila cepure un balta medicīniskā sejas maska.

Tokijas tiesa otrdienas rītā nolēma apmierināt Gosna lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu un noteica, ka viņam kā drošības nauda jāiemaksā viens miljards jenu.

Tiesa arī noteica, ka Gosnam liegts pamest Japānu un viņam jāievēro prasības, kas liedz viņam aizbēgt vai iznīcināt pierādījumus.

Tikmēr ziņu aģentūra "Kyodo" vēsta, ka Gosnam tiks ierobežota mobilā telefona lietošana, bet datoram viņš drīkstēs piekļūt vien sava advokāta birojā darba dienās. Tāpat viņam liegts sazināties ar "Nissan" vadītājiem un citiem cilvēkiem, kuri saistīti ar pret viņu izvirzītajām apsūdzībām.

Gosna jaunais galvenais advokāts Juničiro Hironaka jau pirmdien norādīja, ka jaunā prasība Gosna atbrīvošanai pret drošības naudu satur jaunus elementus, kas varētu panākt viņa drīzu atbrīvošanu.

Hironaka trešo prasību atbrīvot Gosnu pret drošības naudu tiesā iesniedza ceturtdien. Iepriekšējos divus lūgumus Tokijas tiesa bija noraidījusi, skaidrojot, ka pastāv riski Gosna aizbēgšanai un viņš varētu mēģināt iznīcināt pierādījumus.

Februāra sākumā divi Gosna galvenie advokāti pēkšņi paziņoja par savu pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu, un par Gosna galveno advokātu tika iecelts Hironaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu