M.Dukurs kļūst par seškārtēju pasaules čempionu skeletonā (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs piektdien Vistleras trasē Kanādā veica ļoti labus divus otrās sacensību dienas braucienus, pārliecinoši izcīnot sesto pasaules čempiona titulu karjerā. Tomasam Dukuram medaļa no rokām izslīdēja tikai pēdējā braucienā.

M.Dukurs atklāja trešo braucienu, jo pēc pirmās sacensību dienas bija līderis. Jaunākais no brāļiem Dukuriem veica ļoti pārliecinošu braucienu, nostiprinot savas līderpozīcijas.

Otrajā vietā pēc trešā brauciena bija Krievijas pārstāvis Ņikita Tregubovs, kurš no M.Dukura atpalika par 0,49 sekundēm. Vēl trīs sekundes desmitdaļas no Tregubova atpalika Tomass Dukurs, kurš bija 3.vietā.

Tikai septiņas sekundes simtdaļas no T.Dukura atpalika olimpiskais čempions Sunbins Juns, bet vēl trīs simtdaļas zaudēja vācietis Kristofers Grothers.

Ceturtajā braucienā M.Dukurs sasniedza starta rekordu (4,47 sekundes), veica ļoti labu braucienu un kļuva par pārliecinošu uzvarētāju.

T.Dukuram neizdevās ceturtais brauciens, beigās nākoties samierināties ar 5.vietu.

Rezultāti pēc PČ skeletonā četriem braucieniem Vistleras trasē:

1. Martins Dukurs (Latvija) 3:28,11;

2. Ņikita Tregubovs (Krievija) +0,51;

3. Sunbins Juns (Dienvidkoreja)  +0,88;

4. Kristofers Grothers (Vācija) +0,98;

5. Tomass Dukurs (Latvija) +1,00.

Vistleras trasē 2010. gadā M.Dukurs izcīnīja sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Tāpat šajā trasē viņš izcīnījis 2 uzvaras Pasaules kausa posmos (kopumā 51 uzvara karjerā).

T.Dukurs vienīgo reizi pasaules čempionātā uz goda pjedestāla kāpa 2015. gadā, kad viņam izdevās izcīnīt bronzas godalgu.

Martins Dukurs uzvarējis 5 no iepriekšējiem 6 pasaules čempionātiem - izņēmums bija 2013. gadā, kad Latvijas skeletonists izcīnīja sudrabu, bet par čempionu kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu