"Islāma valsts" Sīrijā iedzīta stūrī: aicina džihādistus uz jauniem uzbrukumiem (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vārdā izplatītā audioierakstā pausts aicinājums atbalstītājiem visā pasaulē rīkot uzbrukumus, lai aizsargātu kaujiniekus, kurus Sīrijas austrumos "Islāma valsts" pēdējā pretestības perēklī ielenkuši ASV atbalstītie Sīrijas bruņotie formējumi.

Kā dzirdams pusotru minūti garajā ierakstā, kuru "Islāma valsts" atbalstītāji ievietojuši sociālajos tīklos, Baguzas ciematā, Sīrijas austrumos, vīrieši, sievietes un bērni pakļauti "holokaustam", pirmdien vakarā paziņoja organizācija "SITE Intelligence Group", kas veic ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu monitoringu.

Ierakstā kāds "Islāma valsts" kaujinieks aicina musulmaņu "brāļus Eiropā un visā pasaulē sacelties pret krustnešiem un atriebt savu reliģiju".

Ieraksta autentiskums neatkarīgi nav apstiprināts. Tas publiskots laikā, kad ASV atbalstītie Sīrijas kaujinieki izvērsuši, domājams, pēdējo operāciju, lai atgūtu Baguzu.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Taču "Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu