Londonas bagātākais iedzīvotājs ir miljardieris no Krievijas (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Investīciju uzņēmuma "Alfa Group" dibinātājs Mihails Fridmans ir bagātākais Londonas iedzīvotājs, liecina biznesa žurnāla "Forbes" aprēķini. Fridmana bagātība - ap 15 miljardiem ASV dolāru (13,3 miljardi eiro), vēsta raidorganizācija BBC.

"Forbes" izveidojis sarakstu ar desmit pilsētām, kurās dzīvo visvairāk miljardieru. Pirmo vietu ieņem Ņujorka, kur mīt 84 miljardieri, otrajā vietā atrodas Honkonga ar 79 miljardieriem, bet trešajā palikusi Maskava ar 71 miljardieri.

Londona ir piektā miljardieru iecienītākā dzīvesvieta, un tajā mitinās 55 ultrabagātnieki. "Apvienotās Karalistes galvaspilsētā dzīvo 55 miljardieri, bet tikai 20 no tiem ir šīs valsts pilsoņi. Pārējie 35 miljardieri uz Londonu pārcēlušies no 23 valstīm, kuru vidū ir Indija, Islande un Krievija," raksta "Forbes".

Visbagātākais Londonas miljardieriem-ārvalstniekiem ir 54 gadus vecais Fridmans, kuram ir gan Krievijas, gan Izraēlas pilsonība.

"Alfa Group" ietilpst viena no Krievijas privātajām bankām "Alfa-Bank", apdrošināšanas kompānija "AlfaStrakhovanie Group", investīciju uzņēmums A1, Krievijas vadošais pārtikas tirgotājs "X5 Retail Group" un vēl citas firmas. 

Fridmans arī dibinājis investīciju kompāniju "LetterOne", kas pārvalde ieņēmumus no naftas kompānijas TNK-BP pārdošanas "Rosņeft". Darījuma summa - ap 14 miljardiem dolāru, norāda BBC.

Kā ziņots iepriekš, gandrīz trešdaļa britu miljardieru pārcēlušies uz tā dēvētajām nodokļu "paradīzēm", pēdējo desmit gadu laikā no Lielbritānijas Valsts kases noslēpjot vairākus miljardus sterliņu mārciņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu