Džeimsam Bondam nākamajā filmā tiek gatavots elektroauto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aston Martin Rapide S
Aston Martin Rapide S Foto: Publicitātes foto

Nākamajā, pēc skaita jau divdesmit piektajā kinofilmā par britu izlūkošanas dienesta aģentu Džeimsu Bondu spiega darba auto aizvien būs Aston Martin, taču to pirmo reizi darbinās elektrība. Proti, tas būs zīmola pirmais elektroauto Rapide E.

Kā norādījis filmas amerikāņu režisors Kerijs Fukunaga, viņa komanda tiešā veidā sadarbojas ar Aston Martin, lai elektromobili sagatavotu filmēšanai. Tas nepieciešams, jo scenārijā paredzēts, ka elektriskais Aston Martin Rapide E būs "neticamu notikumu centrā".

Rapide E ir apgādāts ar diviem elektromotoriem, kas piedzen aizmugurējās ass riteņus. To kopējā jauda ir 610 zirgspēki, bet griezes moments sasniedz 950 Nm.

Foto: Publicitātes foto

Četru durvju automobilim uzstādīta 65 kWh baterija, kas nodrošina elektromotorus ar enerģiju 322 kilometru nobraukšanai. Tāpat zināms, ka 60 jūdžu jeb 96 kilometru stundā sasniegšanai Rapide E nepieciešams mazāk par 4 sekundēm, no 80 līdz 113 km/h - tikai 1,5 sekundes, maksimālais ātrums ir 250 km/h, un, lai uzlādētu baterijas pie 100 kilovatu termināla, nepieciešamas 40 minūtes.

Tā dēvētais liftbeks nebūs tikai šova auto. Gada nogalē Rapide E saņems arī pirmie tā pircēji. Jāteic gan, ka Aston Martin paredzējuši izlaist vien 150 Rapide E eksemplārus.

Iepriekšējā Džeimsa Bonda sāgas filmā Spektrs aģentam bija sagatavots īpašs Aston Martin DB10. Atšķirībā no Rapide E, tas bija speciāli filmai radīts konceptauto, ko Aston Martin izlaida vien 10 eksemplāros. Viens no tiem 2016.gadā sarīkotā izsolē tika pārdots par 2,4 miljoniem mārciņu jeb 2,8 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu