Rīga atzīta par vienu no 100 pasaules pilsētām, kur vislabāk dzīvot (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Patīkami laika apstākļi, pieejami mājokļi un ērta transporta sistēma, aktīva kultūras dzīve - tie ir faktori, ko apsveram, izvēloties dzīvesvietu. Rīga un pārējās Baltijas valstu galvaspilsētas iekļuvušas starp simt pasaules pilsētām ar visaugstāko dzīves kvalitāti.

Ņujorkā bāzētā cilvēkresursu konsultāciju firma "Mercer" laidusi klajā ikgadējo Dzīves kvalitātes reitingu, kas balstīts uz 39 kritērijiem desmit dažādās kategorijās.

Rīga 2019.gada reitingā ieņem 90.vietu.

Tomēr tā ir viszemāk novērtētā Baltijas valstu galvaspilsēta, jo Viļņa ierindota 81.vietā, bet Tallina - 86.vietā.

Saraksta pirmo vietu ieņem Austrijas galvaspilsēta Vīne, bet pirmajā trijniekā iekļuvusi Šveices pilsēta Cīrihe un Kanādas pilsēta Vankūvera. Tām seko Vācijas pilsēta Minhene, Jaunzēlandes pilsēta Oklenda, Vācijas pilsētas Diseldorfa un Frankfurte, Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena, kā arī Šveices pilsētas Ženēva un Bāzele.

Kopumā saraksta augšgalā dominē Eiropa - pirmajās 20 vietās atrodamas 13 Eiropas pilsētas.

Reitings balstīts uz tādiem kritērijiem kā politiskais un sociālais klimats, kultūras dzīve, atpūtas iespējas, nekustamā īpašuma tirgus, ekonomika, transports un sabiedriskie pakalpojumi, daba, plaša patēriņa preču pieejamība, veselības aprūpe un izglītības sistēma. 

"Mercer" reitings galvenokārt paredzēts kā palīgs, kas ļauj starptautiskajām kompānijām un citām organizācijām aprēķināt darbinieku atalgojumu, nosūtot tos darba darīšanās uz citām valstīm.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu