Deripaska: ASV un Krievijas attiecības uzlabosies vien pēc pašreizējās politiķu paaudzes nomaiņas (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātais uzņēmējs Oļegs Deripaska uzskata, ka Krievijas un ASV attiecības varētu uzlaboties vien pēc jaunas politiķu paaudzes nākšanas pie varas, jo “pašreizējie dod priekšroku kautiņiem” - šādu viedokli Deripasaka paudis intervija ASV televīzijas kanālam CNBC.

Par oligarhu dēvētais Krievijas miljardieris arī izteicies, ka saspringums Krievijas un rietumvalstu, it īpaši ASV, attiecībās pastāvēs tik ilgi, kamēr Maskavai tiks piemērotas ekonomiskās sankcijas.

Deripaska neuzskata, ka Krievijas un ASV iedzīvotāji ienīstot viens otru.

“Es domāju, ka krievu sirdīs ir vieta tam, lai sāktu visu no baltas lapas. Tomēr problēma ir tur, ka muskuļi nemitīgi tiek sasprindzināti no visām pusēm,” Deripasakas teikto intervijā CNBC citē Krievijas medijs RBK.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Deripaska vērsās tiesā pret ASV Tieslietu ministriju, pieprasot atcelt pret viņu vērstās sankcijas.

Prasībā Deripaska apgalvo, ka Savienoto Valstu valdība viņu pakļāvusi netaisnīgām un nelikumīgām sankcijām.

Viņš bija viens no krievu uzņēmējiem, kas pagājušā gada aprīlī tika pakļauts ASV sankcijām kā viens no tā dēvētajiem oligarhiem, kas guvuši labumu no sakariem ar prezidenta Putina režīmu.

Intervijā CNBC Deripasaka norāda, ka viņa situācija sankciju dēļ kļūst arvien sliktāka.

Viņš uzsver, ka sankciju dēļ kopumā zaudējis 7,5 miljardus dolāru jeb 81% no saviem īpašumiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu