Jānis Ikaunieks: Dāvis pārdzīvo, ka viņš šobrīd nav Latvijas izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Latvijas Futbola federācija

Pērn pussargs Jānis Ikaunieks piedalījās trijās spēlēs Latvijas valstsvienības sastāvā, visās aizvadot 90 minūtes. Diemžēl augustā viņš Latvijas virslīgas spēlē iedzīvojās savainojumā un bija spiests teju pusgadu palikt bez spēļu prakses. Tagad Jānis ir atgriezies un ir apņēmības pilns palīdzēt izlasei 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Diemžēl traumas dēļ šoreiz komandai nevar palīdzēt 2018. gada Latvijas labākais futbolists - Jāņa brālis Dāvis Ikaunieks.

"Nenoliegšu, ka man ir ļoti patīkami atgriezties," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) saka 24 gadus vecais FK Liepāja pussargs.

"Izlasē ir ļoti labs kolektīvs, kvalitatīvi spēlētāji. Treniņos ir acīm redzams, ka visi ļoti cenšas, jo saprot – ir tikai trīs treniņi, un jau būs pirmā cikla spēle pret Maķedoniju. Redzot atdevi, ir skaidrs, ka visi ļoti grib palīdzēt valstsvienībai."

Iepriekšējos mačus izlasē Jānis aizvadīja pērn jūnijā, kad ar izcilu tālsitienu arī guva uzvaras vārtus Baltijas kausa izcīņas spēlē Daugavas stadionā Rīgā pār igauņiem (1:0). Jānim tie bija trešie vārti izlases kreklā.

"Žēl, ka bija trauma, ka bija piespiedu pārtraukums. Galvenais bija izārstēties, bet tagad - pēc iespējas ātrāk sasniegt maksimāli labāko formu," turpina Ikaunieks.

"Fiziski esmu gatavs, taču nav bijis daudz prakses, oficiālo spēļu. Tagad, martā, Latvijas čempionātā paguvu aizvadīt tikai vienu spēli, bet nākamā - jau spēle izlasē."

Jānim līdzīgi kā citiem valstsvienības futbolistiem šī ir pirmā iepazīšanās ar jauno galveno izlases treneri Slavišu Stojanoviču. Lūk, kāds ir spēlētāja pirmais iespaids par slovēņu speciālistu: "Uzreiz var pateikt, ka trenerim ir savs futbola zīmējums un redzējums. Viņam ir savas prasības, šķiet stingrs raksturā. Viņš grib, lai spēlējam viņa paredzēto futbolu, pieturas pie saviem principiem. Domāju, trenera sakarā viss būs kārtībā!"

Pirmo spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase 21. martā aizvadīs Skopjē pret laukuma saimnieci Maķedoniju. Jānis prognozē interesantu un spraigu cīņu: "Pretinieki asociējas ar tādu agresīvu, Balkānu tipa futbolu, ar pārliecinātību par saviem spēkiem. Viņiem ir augsta līmeņa futbolisti, spēlē labos klubos."

Jānim nākamais mačs izlasē būs 22. sarkanbaltsarkano rindās. Diemžēl šoreiz viņš nevarēs iet laukumā ar brāli, Dāvi Ikaunieku, kurš nesen iedzīvojās traumā, un šī izlases nometne viņam iet secen.

"Bračka, protams, pārdzīvo, ka nav ar mums," neslēpj Jānis.

"Viņam vienmēr paticis braukt uz izlasi, pārstāvēt Latviju. Viņš tagad spēlē ārzemēs un vienmēr ir priecīgs un labi jūtas, kad var braukt palīgā izlasei. Zinu, ka viņam ļoti gribētos uzspēlēt pret tādām komandām kā Maķedonija un Polija. Arī es tagad esmu atgriezies izlasē. Žēl, bet tā futbolā notiek. Cerams, ka nākamajā izlases sasaukumā mēs atkal varēsim doties cīņā plecu pie pleca!"

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju.

Šajā atlases ciklā Latvijas izlasei apakšgrupā pretī stāsies vēl arī Austrija, Slovēnija un Izraēla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu