"Brexit" pretinieku petīcija "salauž" britu parlamenta mājaslapu (11)

Vairāk nekā miljons parakstu par palikšanu ES
TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdienas rītā Lielbritānijas parlamenta mājaslapa uz laiku nedarbojās, jo simtiem tūkstoši cilvēku steidza parakstīt petīciju par Lisabonas līguma 50.panta atcelšanu un palikšanu Eiropas Savienībā (ES), vēsta raidorganizācija BBC. Ceturtdienas vakarā petīciju bija parakstījis vairāk nekā miljons cilvēku.

(Papildināta ziņa.)

Petīcija drīz vien pēc izveidošanas savāca vairāk nekā 100 000 parakstus, kas nozīmē, ka parlamentam nāksies izskatīt tās virzīšanu uz debatēm. Ceturtdienas pēcpusdienā pirms plkst.14.00 to bija parakstījuši gandrīz 800 000 cilvēku, bet ap plkst.17.00 - jau vairāk nekā miljons.

Pat slavenības iesaistījušās aicinājumos parakstīt petīciju.

"Valdība daudzkārt teikusi, ka izstāšanās no ES ir "tautas griba". Mums jāpieliek punkts šim apgalvojumam, parādot, ka sabiedrība tagad atbalsta palikšanu ES. Iespējams, ka tautas balsojums nenotiks, - tāpēc balsojiet tagad!" raksta petīcijas izveidotāja Mārgreta Anna Džordžadū.

"Es jutos tāpat kā visi pārējie palikšanas atbalstītāji - ļoti neapmierināta ar to, ka mūs tik ilgi kušina un neņem vērā," viņa stāsta intervijā raidorganizācijai BBC. Petīcijas popularitāte ir kā "pārrauts dambis", lai gan pirmajā nedēļā pēc ierosināšanas to parakstīja visai kūtri.

"Gandrīz padevos, bet tad es sazinājos ar daudziem cilvēkiem," stāsta Džordžadū.

Lielbritānijas parlamenta mājaslapa ceturtdienas rītā nebija pieejama "lielas un konsekventas mājaslapas noslodzes dēļ". Pēc tam tā uz brīdi atsāka darboties, bet vēlāk tai atkal nevarēja piekļūt. Ziņas rakstīšanas laikā mājaslapa atkal darbojās.

Pagājušā gada decembrī Eiropas Tiesa lēma, ka Apvienotā Karaliste var vienpusēji izlemt par palikšanu ES par spīti tam, ka izstāšanās sarunas notikušas un strauji tuvojas oficiālais "Brexit" datums - 2019.gada 29.marts. 

Arvien reālāka šķiet iespēja, ka izstāšanos varētu uz laiku atlikt.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu