8 acīmredzami vēstneši, kas liecina, ka mājās valda haoss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Kādas ir pazīmes, ka pienācis laiks sakārtot savu dzīvi, grafiku vai mājokli? Katram izpratne par kārtīgumu ir subjektīva, taču bieži vien par nekārtību un haosu liecina sajūta, ka vairs nespēj kontrolēt mājokli, bet tas kontrolē ikdienu un ikdienišķas darbības. Lūk, astoņi vēstneši, kas norāda, ka ir pienācis laiks sakārtot savu ikdienu un mājokli.

Tu nezini, kas tev pieder

Ja nemitīgi atrodi apģērbus, aksesuārus, grāmatas vai ierīces, kuru iegādi neatceries, ir pienācis laiks sākt organizēt savā īpašumā esošās mantas.

Regulāri maini mantu atrašanās vietu

Katram reizēm gadās novietot atslēgas, brilles vai maku tur, kur tam nebūtu jāatrodas, tomēr, ja tā gadās teju katru dienu, tā vairs nav laba zīme.

Sīku darbu veikšana kaitina

Mūsdienās teju katram dzīve ir noslogota ar neskaitāmiem pienākumiem vai darbībām, tomēr, ja kosmētikas uzklāšana, maltītes pagatavošana vai apģērbšanās no rītiem rada lieku stresu, arī tas norāda, ka mājās valda haoss. Lai atvieglotu ikdienu, samazini mantu skaitu – pārkārto skapjus, kosmētikas galdiņu un virtuvi, atbrīvojies no vecajām mantām, labākās, bet vienlaikus nevajadzīgās ziedo un labākajiem eksemplāriem veic reorganizāciju.

Tu bieži pieķer sevi iepērkam jaunas lietas mājoklim

Dažkārt gadās pieķert sevi meklējam jaunas preces mājoklim, nemaz neapzinoties, ka mājās mantu ir vairāk nekā pietiekami un tās jau ir grūti izkontrolēt. Arī šajā gadījumā – pirms ķeries pie jaunu mantu iegādes, rūpīgi pārkārto skapjus un plauktus, lai noskaidrotu, kas jau ir iegādāts un ko patiešām ir nepieciešams nopirkt, lai negadītos sagādāt vairākus vienas un tās pašas mantas dublikātus.

Grūtības atrast ikdienā nepieciešamāko

Ja ik nedēļu vismaz vienu dienu nododies tādām aktivitātēm kā rakāšanās pa atvilktnēm, skapjiem, somām vai plauktiem, tad ir pienācis laiks izvirzīt noteikumu: katrai mantai sava vieta. Līdzko mantām vai citiem priekšmetiem būs sagādāta noteikta vieta, rakāšanās beigsies un mantu sameklēšana būs vienkāršāka.

Uzmanības novērsēji ir visur

Krāmi un sīkumu kaudzes ir ne tikai vizuāli nepatīkams skats, bet arī kalpo kā uzmanības novērsēji. Ja nespēj pievērsties darbam, jo uzmanību novērš jūklis uz darba galda, attīri galdu no sīkumiem un skaties, kas notiek. Atceries, ka arī slēptie krāmi, piemēram, atvilktnēs vai skapjos paslēpti dokumenti, var izsūkt mentālo enerģiju.

Pēkšņa vajadzība iegādāties papildu mantu glabātuves

Mēs visi vēlamies maģiskus problēmu risinājumus, un reizēm varētu šķist, ka veikalos ir atrodamas atbildes uz jautājumiem. Proti, jau tā pārblīvētajam mājoklim vajag jaunas mantu glabātuves, kur salikt visus sīkumus, rotaslietas, apģērbu, vadus vai grāmatas. Taču šī pēkšņā vajadzība var būt arī norāde, ka mājā ir pārāk daudz mantu un no tām ir pienācis laiks atbrīvoties vai vienkārši sakārtot.

Tev ir kauns par savu mājokli

Ja doma vien par to, ka mājoklī jāieved draugi vai radi, sagādā galvassāpes vai skatīšanās uz nekārtīgu galdu rada vainas apziņu, tas jau norāda, ka ir jātiek galā ar haosu mājoklī. Varbūt nekārtība nemaz nav tik briesmīga, kā tas izskatās vizuāli, taču atliek vien pieķerties pie darba un kārtot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu