Tramps: ASV jāatzīst Golānas augstienes par Izraēlas teritoriju (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka Savienotajām Valstīm būtu jāatzīst Izraēlas suverenitāte pār Golānas augstienēm - teritoriju, kuru Izraēla atkarojusi Sīrijai un vēlāk anektējusi.

Starptautiskā sabiedrība Izraēlas veikto Golānas augstieņu aneksiju neatzīst.

"Pēc 52 gadiem Savienotajām Valstīm ir pienācis laiks pilnībā atzīt Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm," Tramps paziņoja tviterī.

Šīs teritorijas "Izraēlas Valstij un reģionālajai stabilitātei ir kritiski svarīgas stratēģijas un drošības ziņā", uzskata Tramps.

Sīrija vēl nav komentējusi šo ASV prezidenta paziņojumu, savukārt, Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu tviterī jau paudis gandarījumu un pateicību Trampam.

"Laikā, kad Irāna cenšas izmantot Sīriju kā placdarmu Izraēlas iznīcināšanai, prezidents Tramps drosmīgi atzīst Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm," savā Twitter kontā raksta Izraēlas premjers.

Šis Trampa paziņojums izskan tika nepilnu mēnesi pirms Izraēlā paredzētajām vispārējām vēlēšanām, kurās Netanjahu draud visai sīva cīņa. Turklāt pēdējā laikā izskanējušas aizdomas par Izraēlas premjera saistību ar vairākiem korupcijas skandāliem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu