Tiesai nodota krimināllieta pret izbijušu maksātnespējas administratoru par naudas līdzekļu piesavināšanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore pirmdien tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāds bijušais maksātnespējas administrators saukts pie kriminālatbildības par naudas līdzekļu piesavināšanos un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Prokuratūras paziņojumā presē norādīts, ka apsūdzētais bija fiziskas personas maksātnespējas procesa administrators un viņa rīcībā 2016.gada aprīlī tika nodoti nekustamā īpašuma pārdošanā iegūtie naudas līdzekļi 53 520 eiro apmērā. Šos līdzekļus administrators nepārskaitīja nodrošinātajam kreditoram, bet vairākos maksājumos pārskaitīja uz saviem norēķinu kontiem. Kā naudas līdzekļu izcelsmi viņš nepamatoti norādīja administratora amata atlīdzību.

Pēc tam apsūdzētais veica vairākkārtējus naudas līdzekļu pārskaitījumus starp saviem kontiem, norādot apzināti nepatiesu iegūto līdzekļu izcelsmi kā atlīdzību, avansu vai administrēšanas izdevumu segšanu. Tādā veidā apsūdzētais legalizēja noziedzīgi iegūtus līdzekļus 53 520 eiro apmērā, kas ir liels apmērs. Pēc tam viņš iegūtos naudas līdzekļus izņēma no kontiem skaidrā naudā, veica iepirkumus ar karti un pārskaitījumus ar internetbankas starpniecību.

Majevska skaidroja, ka ar šādām savām noziedzīgām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 179. panta trešajā daļā un Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā. Par šādiem pārkāpumiem draud brīvības atņemšana līdz 12 gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu