Britu parlaments atbild uz 5,8 miljonus parakstu savākušo petīciju par "Brexit"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušonedēļ plaši apspriesta bija Lielbritānijas parlamenta mājaslapā ierosināta "Brexit" pretinieku petīcija, kuras dēļ uz laiku pārtrūka parlamenta darbība. Līdz trešdienas rītam petīciju bija parakstījuši vairāk nekā 5,8 miljoni cilvēku. Kā nosaka likums, Lielbritānijas valdība otrdien atbildēja uz petīciju.

"Valdība neatcels [Lisabonas līguma] 50.pantu. Mēs pieturēsimies pie 2016.gada referenduma rezultāta un kopā ar Parlamentu strādāsim pie vienošanās, kas ļaus pamest Eiropas Savienību," skan valdības atbilde.

"50.panta atcelšana un tātad palikšana Eiropas Savienībā iedragātu gan mūsu demokrātiju, gan arī miljoniem vēlētāju uzticēšanos valdībai," norādīts paziņojumā.

"Valdība ņem vērā, ka šo petīciju parakstījis ievērojams skaits cilvēku. Taču gandrīz trīs ceturtdaļas balsstiesīgo piedalījās 2016.gada referendumā, uzticoties, ka viņu lēmums tiks izpildīts. Šī valdība pirms referenduma nosūtīja vēstuli visām mājsaimniecībām, solot, ka referenduma iznākums tiks ievērots. 17,4 miljoni cilvēku pēc tam nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības."

Paziņojumā arī norādīts, ka 2017.gada vispārējās vēlēšanās vairāk nekā 80% vēlētāju balsoja par partijām, kuras savā programmā solīja ievērot "Brexit" referenduma iznākumu.

Tomēr 1.aprīlī Lielbritānijas parlamentā notiks debates par petīciju, kā to pieprasa likums, kad petīcija savāc noteiktu parakstu skaitu.

Britu parlamentāriešiem nāksies debatēt arī par 120 000 parakstus ieguvušu petīciju, kurā pieprasīts jauns referendums par valsts izstāšanos no ES. Vēl viena petīcija, kurā prasīta Apvienotās Karalistes izstāšanās neatkarīgi no tā, vai būs panākta vienošanās, savākusi 140 000 parakstu, vēsta "The Guardian".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu