Gazas joslā un Izraēlas dienvidos iestājies nosacīts miers (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Neskatoties uz uguns apmaiņu aizvadītajā naktī, trešdien Gazas joslā un Izraēlas dienvidos iestājies nosacīts miers.

Izraēlas dienvidos atsākušas darboties skolas un iedzīvotāji devušies savās ikdienas gaitās, lai gan aizvadītajā naktī no Gazas joslas pret Izraēlu tika izšautas vairākas raķetes, iedarbinot trauksmes sirēnas. Izraēlas armija atbildēja ar gaisa uzlidojumiem palestīniešu kustības "Hamas" mērķiem Gazas joslā. Ziņu par bojāgājušajiem nav.

Pēc visa spriežot, Izraēla un "Hamas" cenšas atturēties no iesaistīšanās jaunā karā, taču vardarbība var uzliesmot nedēļas nogalē, kad pie Gazas joslas robežas ar Izraēlu gaidāmi plaši protesti.

Izraēlas armija ir pastiprinājusi savu klātbūtni pierobežā.

Kopš "Hamas" 2007.gadā ieguva kontroli Gazas joslā, Izraēlas un "Hamas" starpā izcēlušies trīs kari un desmitiem mazāku konfrontāciju.

Situācija atkal saasinājās pirmdien, kad no Gazas joslas izšauta raķete Izraēlā trāpīja kādam namam uz ziemeļiem no Telavivas, ievainojot septiņus cilvēkus, arī bērnus.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pēc notikušā saīsināja vizīti ASV un solīja spēcīgu atbildi no Izraēlas puses.

Izraēlas armija veica gaisa uzlidojumus "Hamas" mērķiem Gazas joslā, tostarp "Hamas" augstākā līdera Ismaila Hanijas birojam. Gazas Veselības ministrija ziņoja, ka uzlidojumos ievainoti septiņi palestīnieši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu