"Brexit" strupceļš: britu parlaments nobalso pret visām Mejas vienošanās alternatīvām (3)

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas parlaments trešdienas vakarā nobalsoja pret visām astoņām alternatīvām premjerministres Terēzas Mejas panāktajam "Brexit" līgumam.

Šo alternatīvu mērķis bija pārvarēt strupceļu saistībā ar nepopulāro līgumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), kurš tika panākts Mejas sarunās ar ES.

Starp scenārijiem, par kuriem tika balsots, bija izstāšanās no ES bez vienošanās, palikšana ES muitas savienībā un vienotajā tirgū, sarunas par ciešākām ekonomiskām saitēm ar ES pēc "Brexit", referenduma rīkošana par jebkādu "Brexit" vienošanos vai "Brexit" atcelšana vispār.

Neviens no astoņiem scenārijiem, par kuriem tika balsots, neguva parlamenta vairākuma atbalstu.

Vislielākais atbalsts bija plānam palikt muitas savienībā ar ES pēc "Brexit", bet tas tika noraidīts ar astoņu balsu pārsvaru – 272 balsīm pret 264.

Parlaments tagad plāno samazināt scenāriju skaitu un pirmdien rīkot nākamo balsojumu kārtu.

Parlamenta deputāti pirmdien nobalsoja par kontroles pārņemšanu pār "Brexit" turpmākās stratēģijas noteikšanu, lai gan likumdevēju starpā joprojām valda šķietami nepārvaramas domstarpības par to, kā būtu īstenojama izstāšanās no ES, par ko 2016.gada referendumā nobalsoja 52% tā dalībnieku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu