Sieviete ar divām dzemdēm Bangladešā mēneša laikā piedzīvo divas dzemdības (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Kāda sieviete Bangladešā nepilnu mēnesi pēc priekšlaicīgi dzimuša puikas dzemdēšanas atkal nokļuva slimnīcā, sūdzoties par sāpēm vēderā. Tur viņa laida pasaulē vēl vienu veselu dvīņu pāri - puiku un meiteni, vēsta raidorganizācija BBC.

20 gadus vecā Arifa Sultana pirmo mazuli dzemdēja februāra beigās, bet pēc 26 dienām atgriezās slimnīcā. Veicot sonogrāfiju, ārsti atklāja, ka Sultanai ir divas dzemdes un otrajā no tām veiksmīgi attīstījušies dvīņi. 

Dvīņi nāca pasaulē ar ķeizargriezienu. Viņi bija veseli, un drīz vien Sultana ar abiem jaundzimušajiem varēja doties mājās pie viņu gandrīz mēnesi vecā brāļa.

"Pēc pacientes ierašanās mēs viņai veicām sonogrāfiju un uzzinājām par dvīņiem," raidorganizācijai BBC norāda ārste Šeila Podara, kura veica ķeizargriezienu. "Mēs bijām šokēti un pārsteigti. Neko tādu līdz tam nebiju redzējusi."

Podara norāda, ka Sultana un viņas vīrs esot "ļoti nabadzīgi" un pirmās grūtniecības laikā neveica sonogrāfiju.

"Visi mazuļi ir veselīgi, tāpat kā viņa pati. Es ļoti, ļoti priecājos, ka viss noritēja labi," pauž ārste.

"Uterus Didelphys" jeb sievietes ar divām dzemdēm nemaz nav sastopamas "tik reti, kā cilvēkiem šķiet", žurnālistiem norāda Singapūrā praktizējošais ginekologs Kristofers Ngs.

Ja Sultana pirms dzemdībām būtu veikusi sonogrāfiju, ārsti būtu šo faktu pamanījuši. 

"Ļoti iespējams, ka trīs olšūnas tika vienlaicīgi apaugļotas viņas auglīgajā periodā, no kā radās trīs embriji," skaidro Ngs.

Sultana stāsta, ka priecājas par saviem bērniem, bet esot nobažījusies par ģimenes finansiālo situāciju. Viņas vīrs ir strādnieks un mēnesī pelna mazāk nekā 6000 Bangladešas takas (63 eiro), taču esot apņēmības pilns apgādāt ģimeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu