Meksikā pelnus met netālu no galvaspilsētas esošs vulkāns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/Scanpix

Meksikā paaugstināts vulkānu trauksmes līmenis, jo netālu no galvaspilsētas Mehiko esošais Popokatepetls no krātera sācis mest pelnus un ugunīgus akmeņus, vēsta raidorganizācija "Reuters". Vulkāns atrodas apmēram 70 kilometru attālumā no Mehiko.

Meksikas Nacionālais katastrofu novēršanas centrs brīdinājis iedzīvotājus netuvoties vulkānam. 24 stundu laikā vulkāns vairāk nekā 200 reizes izmetis gaisā pelnus un dūmus.

Centrs paaugstināja vulkāna trauksmi, brīdinot par iespējamu magmas izplūšanu un vulkānā notiekošo sprādzienu intensitātes pastiprināšanos.

Foto: AFP/AP/Scanpix

Otrdienas vakarā no vulkāna izvirda trīs kilometrus garš dūmu stabs. No vulkāna krātera apmēram divu kilometru tālumā lidoja ugunīgi akmeņi.

Vairāki tuvējie ciemi ziņoja, ka no gaisa krīt pelni.

Popokatepetls pēdējo gadu laikā vairākkārt izvirdis dūmus un pelnus. 2000.gadā liela izvirduma dēļ evakuēties nācās gandrīz 50 000 iedzīvotājiem no trim štatiem.

Popokatepetls ir 5450 metrus augsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu