Krapsis: no savas pieredzes aicinu cilvēkus neekonomēt uz savu drošību (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Iedzīvotāju viedoklis par riepu nozīmi satiksmes drošībā, lai arī nedaudz, mainās. Piemēram, palēnām arvien vairāk iedzīvotāju sāk uzskatīt, ka vissezonas riepas nav tas labākais risinājums, portālam TVNET atzina Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Materiāls tapis sadarbībā ar Bridgestone

Krapsis skaidroja, ka kopīgiem spēkiem, iesaistot citas iestādes, izglītojot sabiedrību, runājot par to, ka, piemēram, vissezonas riepas nav tas labākais risinājums, izpratne nedaudz ir mainījusies. Cilvēki ar vien vairāk domā. Vienlaikus nevarētu teikt, ka situācija ir ideāla, vai atrisināta un varētu par to nedomāt.

Arī traģiskajā negadījumā uz Daugavgrīvas šosejas, pie pagrieziena uz Voleriem, kur gāja bojā divi cilvēki, tika konstatēts, ka uz aizmugurējās ass bija ne pirmā svaiguma ziemas riepas, bet uz priekšējās ass – vissezonas riepas.

Protams, formāli likuma prasības tika izpildītas – protektora dziļums bija atbilstošs, taču, ņemot vērā, ka ceļš bija apledojis, pieļauju iespēju - ja riepas būtu labākas, transporta līdzeklis netiktu samests un nesaslīdētu, sacīja Krapsis.

Bieži vien cilvēki šajā jautājumā paļaujas uz to, ka ar viņu nekas nenotiks, situācija tiek kontrolēta, taču dzīvē reizēm tas notiek savādāk, viņš piebilda.

Foto: Valsts policija

"Mans subjektīvais viedoklis – ir jābūt vasaras un ziemas riepas. No savas pieredzes aicinu cilvēkus neekonomēt uz savu drošību. Jādomā ne tikai par riepām, bet par kopējo mašīnas stāvokli, ja būs, piemēram, slikti amortizatori, nestabila automašīna, palielināsies iespējamība iekļūt negadījumā. Svarīgas ir pat logu slotiņas. Līdzīgi kā mēs rūpējamies par savu veselību, jārūpējas arī par savu automašīnu," klāstīja Krapsis.

Četru stundu laikā - 50 automašīnas ar neatbilstošām riepām

Vienā no reidiem šoziem Kurzemē tika pārbaudīti 850 transportlīdzekļi, savukārt protokoli noformēti 169 gadījumos. 50 protokoli noformēti par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu, un visvairāk šādu pārkāpumu fiksēts Talsos - 15.

Foto: Valsts policija reidā konstatē neatbilstošas riepas

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu