Lietuvas Seims ratificē līgumu par pārrobežu sadarbību ar Latviju neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas Seims ratificējis ar Latviju noslēgto starpvalstu līgumu par sadarbību neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā abu valstu pierobežā.

Līguma ratificēšanu vienbalsīgi atbalstījuši 103 Lietuvas parlamenta deputāti, kas piedalījās sēdē.

"Tas ir labs un vajadzīgs lēmums. Kad nepieciešama palīdzība, svarīgākajam kritērijam jābūt nevis tam, kuras valsts teritorijā tā vajadzīga, bet gan - kurš operatīvāk var glābt cilvēka dzīvību," izteicies Lietuvas Sociāldemokrātu darba partijas deputāts, bijušais Lietuvas vēstnieks Latvijā Antans Vinkus.

Jau ziņots, ka saskaņā ar pērn oktobra sākumā noslēgto līgumu neatliekamo medicīnisko palīdzību robežas Lietuvas pusē varēs sniegt Latvijas mediķi un otrādi. Līguma mērķis ir ne tikai šādas palīdzības sniegšana, bet arī informācijas apmaiņa, kopēju treniņu un apmācību organizēšana, kā arī medicīnisko pakalpojumu kvalitātes veicināšana.

Kā norādījusi Lietuvas Veselības ministrija, neatliekamo palīdzību abu kaimiņvalstu mediķi varētu sniegt 20 kilometru joslā abpus robežai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu