Mazais glābējs – caurspīdīga nagu laka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Kas to būtu domājis, ka skaistumkopšanas atribūtika var noderēt ikdienas uzlabošanā? Caurspīdīga nagu laka spēs ne tikai vizuāli padarīt nagus veselīgākus un spīdīgākus, bet arī noderēs dažādu priekšmetu uzlabošanai un ikdienišķu, bet nepatīkamu problēmu novēršanai.

Aizsargā pērļu pogas

Pērļu pogas ir dārgas un īpaši trauslas, kā arī tās mēdz plīst vai saskrāpēties. Aizsargā pogas ar vienu slāni caurspīdīgas nagu lakas – tā kalpos kā aizsargājoša virskārta un nebojās pogu dekoratīvo izskatu.

Foto: stocksnap

Pasargā rotaslietas no rūsas

Regulāri valkājot bižutēriju, tā laika gaitā kļūst nespodra, maina krāsu un rūsē. Lai iemīļotā kaklarota vai rokassprādze kalpotu ilgāk, noklāj to ar caurspīdīgu nagu laku. Nagu laka neļaus metāla virsmai bojāties, un tā būs mirdzoša ilgāku laiku.

Neļauj lentēm, diegiem vai auklām spuroties

Nenostiprināts auklas vai lentes gals var sākt irt un spuroties, līdz izirst pavisam. Nostiprini diegus ar caurspīdīgu nagu laku, kas sakaltīs un neļaus diegiem irt tālāk.

Foto: stocksnap

Nostiprini skrūves

Ja skrūve nemitīgi slīd ārā un atskrūvējas, to ir nepieciešams nostiprināt vai nomainīt pret jaunu. Ātrs risinājums būs caurspīdīgā nagu laka – noklāj ar to skrūvi un ieskrūvē atpakaļ, pirms nagulaka ir paspējusi izžūt. Laka sakaltīs un teju vai ielīmēs skrūvi. Ņem vērā, ka  šis ir tikai pagaidu risinājums.

Aizmirsti par skabargām

Nodilis kokmateriāls var radīt skabargas. Lai no mēbeļu stūriem vai plaisām negadītos tikt pie skabargas vai ieraut krekla piedurkni, noklāj bojāto mēbeles vietu ar nagu laku.

Foto: Pixabay

Īslaicīgs glābiņš ieplaisājušam stiklam

Plaisa logā ir nepatīkama problēma, it īpaši, ja gadās tikt pie plaisas brīdī, kad stikla nomaiņu atļauties nevar. Īslaicīgam glābiņam un plaisas plešanās novēršanai izmanto caurspīdīgu nagu laku – ar to bagātīgā slānī noklāj plaisu, bet stiklu nomaini, kad tas ir iespējams. Tas pats attiecas uz skrāpējumiem uz stikla – caurspīdīga nagu laka tos padarīs neredzamākus.

Noslēp skrāpējumus uz apaviem

Ja uz apaviem parādās skrāpējumi, noklāj tos ar caurspīdīgu nagu laku – tā nebūs uzkrītoša un vienlaikus noslēps skrāpējumu pēdas.

Foto: Pixabay

Salabo apģērbu pakaramos

Lai drēbes neķertos aiz koka drēbju pakaramajiem, noklāj tos ar nagu laku – tā nogludinās pakaramo plaisas un drēbes vairs neaizķersies.

Neļauj apģērbam izirt

Reizēm neliels plīsums var nozīmēt tava mīļākā apģērba beigu sākumu. Tomēr nagu laka šo procesu var paildzināt – noklāj ar to ieplīsušo vietu, ļauj tai izžūt un to uzmanīgi sašuj. Nagu laka nostiprinās diegus un neļaus tiem irt tālāk.

Foto: stocksnap

Padari augu etiķetes ūdensizturīgas

Augu etiķetes ir parocīgs priekšmets, lai noteiktu, kas ir iesēts konkrētajā dobē vai puķupodā, tomēr mitrumā uzraksti no etiķetēm pazūd vai izbalē. Noklāj etiķetes ar caurspīdīgu nagu laku – tā neļaus uzrakstam izdzist un turklāt tās ilgāk paliks tīras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu