Mediji: Tokijas prokuratūra varētu Gosnam izvirzīt ceturto apsūdzību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas prokuratūra apsver iespēju Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušajam padomes priekšsēdētājam Karlosam Gosnam izvirzīt jaunu apsūdzību, kas šajā lietā būtu jau ceturtā, trešdien vēsta vietējie mediji.

Izmeklētāji apsver iespēju izvirzīt apsūdzību par smagiem uzticības pārkāpumiem saistībā ar vismaz 32 miljonu dolāru (28,5 miljonu eiro) vērtu "Nissan" līdzekļu pārskaitīšanu izplatītājam Omānā, norāda ziņu aģentūra "Jiji Press".

Tiek uzskatīts, ka daļa no šiem līdzekļiem izmantota, lai iegādātos luksusa laivu, kuru izmantojis Gosns un viņa ģimene.

Ja Tokijas prokuratūra nolems izvirzīt šo apsūdzību, tad tā jau būs ceturtā kriminālā apsūdzība pret 65 gadus veco Gosnu. Taču jaunā apsūdzība ne obligāti nozīmētu, ka Gosnam nāktos atgriezties Tokijas aizturēšanas centrā, kurā viņš pavadīja vairāk nekā trīs mēnešus.

Kā ziņots, Gosns martā pēc drošības naudas samaksāšanas viena miljarda jenu (7,8 miljonu eiro) apmērā pameta Tokijas cietumu, kurā bija atradies kopš 19.novembra.

Viņam noteikti stingri pārvietošanās un komunikāciju ierobežojumi, kā arī aizliegts sazināties ar "Nissan" vadītājiem un citiem cilvēkiem, kuri saistīti ar pret viņu izvirzītajām apsūdzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu