Tallinas mērs atstās amatu un turpmāk strādās parlamentā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tallinas mērs Tāvi Āss
Tallinas mērs Tāvi Āss Foto: Postimees.ee

Tallinas mērs Tāvi Āss, kas martā tika ievēlēts Igaunijas parlamentā no Centra partijas, trešdien paziņojis, ka atstās amatu un darbosies kā Rīgikogu jaunā sasaukuma deputāts.

Kā Āss pastāstījis preses brīfingā, ceturtdien, kad jaunievēlētais parlaments sanāks uz savu pirmo sēdi, viņš gatavojas nodot deputāta zvērestu. Faktiski tas nozīmē, ka viņš tai pašā dienā atstāj mēra amatu.

"Mans darbs turpināsies parlamentā, jo politiskā situācija mainījusies un tas vajadzīgs mūsu komandai," izteicies mērs, piebilstot, ka vēlas valsts līmenī pievērsties ekonomikas un finanšu jautājumiem un vienlaikus censties panākt pašvaldību pilnvaru paplašināšanu.

Igaunijas galvaspilsētas mēra pienākumus uz laiku pārņems vicemērs Kalle Klandorfs, bet kā iespējamais Āsa pēctecis šai amatā tiek minēts Tallinas domes priekšsēdētājs Mihails Kelvarts, kurš arī pārstāv Centra partiju.

Arī pats Āss izteicies, ka atbalsta Kelvarta kandidatūru, ko ceturtdien plāno apspriest Centra partijas valde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu