Jaunzēlandes teroristam izvirzīs apsūdzības 50 slepkavībās (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas pilsonim Brentonam Tarantam, kurš 15.martā sarīkoja apšaudi divās mošejās Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā, tiks izvirzītas apsūdzības par 50 slepkavībām, ceturtdien paziņojusi Jaunzēlandes policija.

Labējais ekstrēmists mošejās nogalināja 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot dzīvās straumēšanas pakalpojumu.

Pēc aizturēšanas Tarants tika paturēts pirmstiesas apcietinājumā, pamatojoties uz apsūdzību slepkavībā vienā punktā. Taču policija norādīja, ka piektdien, kad Tarants atkal stāsies tiesas priekšā, apsūdzības tiks papildinātas, atspoguļojot visas nāves un ievainojumus.

Aizturētajam tiks izvirzītas apsūdzības 50 punktos par slepkavību un 39 punktos par slepkavības mēģinājumu.

Policija atklāja, ka tiek apsvērta vēl citu apsūdzību izvirzīšana, bet konkrētāk nepaskaidroja. Tas varētu būt atkarīgs no tā, vai tiesa uzskatīts uzbrukumu par teroraktu.

28 gadus vecais Tarants piektdien tiesas sēdē piedalīsies ar videozvana starpniecību, atrodoties maksimālās drošības cietumā Oklendā.

Брентон Таррант
Брентон Таррант Foto: AFP / Scanpix

Tiesa šonedēļ informēja, ka sēde, visticamāk, būs īsa un tajā tiks noskaidrota apsūdzētā nostāja juridiskās pārstāvības jautājumā un citi procesuāli jautājumi.

Pēc pirmās tiesas sēdes Tarants atteicās no tiesas nozīmētā advokāta un pavēstīja, ka vēlas pats aizstāvēt sevi tiesā. Tas raisīja bažas, ka viņš varētu mēģināt izmantot tiesas prāvu kā propagandas platformu.

Tiesa ir aizliegusi medijiem filmēt un fotografēt apsūdzēto.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu