Polija un Lietuva pastiprinās Suvalku koridora aizsardzību (4)

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polija un Lietuva vienojušās pastiprināt Suvalku koridora aizsardzību, aptuveni 100 kilometrus platajā Lietuvas un Polijas teritoriju sadurē, kas rietumos robežojas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu un austrumos ar Baltkrieviju, izvietojot kopēju armijas brigādi, ziņo mediji.

Polijas un Lietuvas brigāde tiks piesaistīta starptautiskajam Ziemeļaustrumu divīzijas štābam Polijā, Elblongā, ziņo Lietuvas un Ukrainas mediji.

Vietne "eurointegration.com.ua" citē Polijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieku ģenerālleitnantu Raimundu Andžejčaku sakām, ka turpinās sarunas ar citām valstīm, lai noskaidrotu, vai tās nevēlas pievienoties komandai.

Vašingtonā bāzētā Stratēģiskā un budžeta novērtējuma centra (CSBA) jaunākajā pētījumā secināts, ka Baltijas valstis var tikt ģeogrāfiski izolētas gadījumā, ja Krievija uzbruktu Suvalku koridoram, kas saista Baltijas valstis ar pārējo NATO teritoriju.

Pētījumā teikts, ka iespējamas krīzes gadījumā Baltijas reģionā Krievija var izdomāt uzbrukt vienai vai vairākām Baltijas valstīm vai Polijai, jo Maskava uzskata, ka varētu ātri sasniegt savus mērķus un panākt, ka konflikts ir īss un ierobežots.

Andžejčaks, kas šonedēļ uzturas vizītē Lietuvā, ticies ar Lietuvas Bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Jonu Vītautu Žuku, lai izstrādātu "vissarežģītākos scenārijus" krīzes gadījumam, ziņo "eurointegration.com.ua".

Vietne citē Andžejčaku sakām, ka Poliju uztrauc Krievijas pieaugošā militārā klātbūtne Kaļiņingradā.

"Augošais militāro vienību skaits un uzlabojumi Kaļiņingradas reģionā ir simboli ļoti agresīvajai Krievijas rīcībai," norādījis Andžejčaks.

ASV raidorganizācija CNN oktobrī ziņoja, ka, spriežot pēc satelīta attēliem, Krievija ir modernizējusi vairākus militāros objektus Kaļiņingradas reģionā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu