Saskaņoto paziņojumu LTAB OCTA lietotnē aizpildīt kļuvis ērtāk

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) ir pabeidzis mobilā saskaņotā paziņojuma funkcijas uzlabošanu LTAB OCTA lietotnē. Veiktie uzlabojumi padara ērtāku negadījuma shēmas zīmēšanu, kā arī ļauj precīzāk kartē definēt negadījuma vietu, izmantojot kartes tuvināšanas - tālināšanas funkciju.

LTAB OCTA lietotnes mobilā saskaņotā paziņojuma funkcija ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā aizpildās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses var autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

LTAB jau informēja, ka mobilā saskaņotā paziņojuma funkcija ir pieejama ikvienam Android ierīču lietotājam. “Ņemot vērā jaunās funkcijas lietotāju datu drošības aspektus, tās saskaņošanas process iTunes vietnē, kas piedāvā lietotnes Apple ierīcēm, aizkavējās. Tomēr šobrīd arī iPhone un iPad lietotāji var lejuplādēt LTAB OCTA lietotni un izmantot tās mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju gadījumos, ja sanācis iekļūt ceļu satiksmes negadījumā,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka autovadītājiem iesaka lejuplādēt LTAB OCTA lietotni un autorizēt tajā savu profilu jau savlaicīgi, lai iekļūstot CSNg nebūtu lieki jātērē laiks veicot minētās darbības.

Apple iTunes

Google Play store

Viedierīču lietotājiem Latvijā ir pieejamas arī citas lietotnes, kas piedāvā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanu elektroniskā veidā. “Vēlamies vērst uzmanību, ka autovadītājiem nav liegts aizpildīt arī citās lietotnēs pieejamās saskaņotā paziņojuma formas, taču ņemot vērā, ka tās nav parakstāmas vai autorizējamas Latvijas likumdošanā noteiktā kārtībā, apdrošinātāji var atteikt to pieņemšanu. LTAB ir vienīgā institūcija Latvijā, kam Eiropas Apdrošinātāju asociācija devusi tiesības izplatīt saskaņotā paziņojuma veidlapas, turklāt tikai LTAB OCTA lietotne piedāvā iespēju pēc tā elektroniskas aizpildīšanas abām pusēm autorizēt datus ar elektronisko parakstu,” informē J.Abāšins, piebilstot, ka tāpat citas lietotnes nav savienotas ar LTAB uzturēto OCTA datubāzi - attiecīgi informācija tajās autovadītājiem jāievada pašiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu