Neticēsi, ko bez riepām vēl ražo pasaulē lielākais riepu ražotājs

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bridgestone

Dzirdot vārdu Bridgestone, pirmais, kas ienāk prātā, ir automašīnu riepas. Tomēr, kā zināms, kompānijas pirmsākumi meklējami apģērbu un apavu biznesā, un arī tagad uzņēmuma produkcija ir visnotaļ daudzveidīga.

Pirmā Bridgestone automašīnas riepa tapa 1930.gadā. Kopš tā laika uzņēmums ir pilnveidojis šo sava biznesa novirzienu un kļuvis par lielāko riepu ražotāju pasaulē. Tomēr tas nenozīmē, ka japāņu kompānija ražo tikai automašīnu riepas

1. Konveijeru lentes

Industriālām vajadzībām Bridgestone piedāvā dažādu veidu konveijeru lentes. To uzbūve un īpašības atšķiras atkarībā no lietojuma sfēras. Ja paredzamā noslodze nav pārāk liela, tad uzņēmums piedāvā vienkāršas gumijas lentes. Ja paredzamā slodze ir lielāka, tad gumijas virskārta ieskauj sintētiska auduma kodolu, savukārt īpašos gadījumos lentes stingrību nodrošina tērauda kordu armatūra. Ar tādām iespējams transportēt īpaši smagas kravas un ļoti lielos attālumos. Piemēram, Āfrikā darbojas 31,4 kilometrus gara šāda tipa lente iežu transportēšanai.

Foto: Bridgestone

2. Gumijas caurules

Vai tā būtu būvniecība, lauksaimniecība, derīgo izrakteņu ieguve, pārtikas rūpniecība vai piemājas mauriņa laistīšana, Bridgestone klāstā būs nepieciešamā gumijas caurule.

3. Gumijas kāpurķēdes

Aprūsējušas kāpurķēdes ir vēsture. Mūsdienās lauksaimniecības un būvniecības tehniku apgādā ar analogiem un atbilstoši armētiem izstrādājumiem no gumijas. 

Foto: Bridgestone

4. Seismisko procesu izolatori

Mūsu pusē mazāk aktuālas, tomēr Japānā un citos ģeoloģiski aktīvos reģionos ļoti noderīgas ir par seismisko procesu izolatoriem dēvētās gumijas starplikas, kas slāpē zemestrīču radītās vibrācijas un pasargā būves, tostarp daudzstāvu dzīvojamās ēkas, no sagrūšanas.

Foto: Bridgestone

5. Komponentes autobūvei

Bridgestone autoindustrijai piegādā ne tikai riepas. Kompānija cita starpā ražo arī formēta poliuretāna sēdekļu formas, enerģiju absorbējošas putas, kā arī dzinēja un piekares elementu stiprinājumus, kuru uzdevums ir mazināt vibrācijas un paaugstināt komfortu.

6. Saules bateriju aizsargplēve 

Lai saules bateriju paneļus pasargātu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem un kaitīgā ultravioletā starojuma, ir izstrādāts īpašs pārklājums EVASKY, kura sastāvs izstrādāts riepu gumijas sastāva attīstīšanas procesā. EVA SAFE tikmēr ir pārklājums, kas paaugstina stikla izturību, neietekmējot tā caurspīdību.

Foto: Bridgestone

7. Produkti golfa cienītājiem

Runa nav par automobili Volkswagen Golf. Runa ir par sporta veidu, jo Bridgestone ražo gan bumbiņas dažāda līmeņa sportistu vajadzībām, gan arī golfa nūju uzgaļus.

8. Velosipēdi

Ražot riepas velosipēdiem? Kādēļ ne? Bet kādēļ gan neražot arī pašus velosipēdus? Atbilde uz šo jautājumu tika gūta 1949.gadā, kad no Bridgestone Tire Co., Ltd. atdalījās Bridgestone Bicycle Co., Ltd. 

Foto: Bridgestone
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu