Astoņi zelta padomi par riepām autobraucējiem (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars, TVNET

Viena, precīzāk sakot - četras no automašīnas svarīgākajām komponentēm ir riepas. Tās veido kontaktu ar ceļu, gādā par vadāmību, drošību un komfortu. Lūk, astoņi zelta padomi, ko autovadītājiem dod čehu autoražotāja Škoda riepu eksperti.

1. Maini riepas - pavasarī liec vasaras riepas, bet rudenī - ziemas riepas.

2. Iegādājies jaunas riepas ik pēc sešiem gadiem pat tad, ja no ārpuses tās izskatās nevainojami. Tas tādēļ, ka ar laiku gumija noveco un degradējas. 

3. Vismaz divas reizes sezonā pārbaudi, vai spiediens riepā atbilst ražotāja norādītajam.

4. Ja gadās neparedzēti uzbraukt šķērslim vai uztriekties, piemēram, ietves apmalītei, vienmēr piestāj ceļa malā un pārliecinies, ka riepas nav guvušas bojājumus.

5. Neiegādājies riepas bez zīmola vai riepas, kas neatbilst konkrētam modelim, ja tādu norādījis ražotājs. Šādas riepas nevarēs garantēt nepieciešamo kontroli pār auto normālos apstākļos, nemaz nerunājot par kritiskām situācijām.

6. Riepu maiņas brīdī vienmēr novērtē riepas, proti, pārbaudi, vai protektors dilst vienmērīgi. 

7. Pilnībā piekrautam auto vēlams riepās iepumpēt papildu gaisu. Tas uzlabos ne tikai degvielas patēriņa rādītāju, bet arī stabilitāti pagriezienos.

8. Attīri protektoru no akmentiņiem, jo tie riepai rada nevēlamu papildu slodzi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu