Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju vadīs Linkaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdība otrdien apstiprināja jauno Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sastāvu, kuras priekšsēdētāja amatu ieņems satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), liecina Ministru kabineta rīkojuma projekts.

Izmaiņas komisijas sastāvā veiktas sakarā ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) jaunizveidoto un Saeimas apstiprināto valdību, kā arī saistībā ar izmaiņām vairāku ministriju personālsastāvā vai personāla amatos.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Plešs, bet komisijas locekļu amatos ĀM pārstāvēs tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors, vēstnieks Indulis Ābelis, kā arī Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktors Dainis Garančs.

Komisijas locekļu amatā valdība apstiprinājusi arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Ingūnu Airi, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres vietnieci Guntu Arāju, Zemkopības ministrijas Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktoru Jāni Briedi un valsts sekretāra vietnieci Rigondu Krieviņu, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti un viņa vietnieci Zaigu Liepiņu, Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta ekspertu Andri Kalniņu un Tieslietu ministrijas Eiropas lietu departamenta direktori Vinetu Krutko.

No Satiksmes ministrijas komisijas locekļu sastāvā apstiprināts ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere.

Tāpat komisijā strādās Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš, Veselības ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta vecākais eksperts Aleksandrs Takašovs un Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere.

Savukārt komisijas sekretāres amatā apstiprināta ĀM Pirmā divpusējo attiecību departamenta Krievijas nodaļas pirmā sekretāre Ieva Majore.

Abu valstu vienošanās par starpvaldību komisijas izveidi ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās parakstīta 2006.gada 13.oktobrī Maskavā.

Otrdien Ministru kabinets arī apstiprināja ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV) par Latvijas pārstāvju grupas vadītāju Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijā.

2004.gada 5.oktobrī tika parakstīts Latvijas un Ukrainas valdību ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības līgums, kas ir spēkā no 2006.gada 1.februāra. Līguma sekmīgai īstenošanai, tā ietvaros ir izveidota abu valstu starpvaldību komisija ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos.

Līdz šim ir notikušas sešas Latvijas un Ukrainas starpvaldību sēdes. Pēdējā sēde notika 2016.gada decembrī Kijevā. Savukārt nākamā plānota šā gada pirmajā pusgadā Rīgā un to no Latvijas puses vadīs Nemiro, bet no Ukrainas puses - premjera vietniece Eiropas un Eiroatlantijas jautājumos Ivanna Klimpuša-Tsincaze.

Sekretariāta funkcijas no Latvijas puses nodrošina Ekonomikas ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu