Meja: Lielbritānija vēlas pamest ES, tiklīdz tiks apstiprināta izstāšanās vienošanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka vēlas tādu "Brexit" termiņa pagarinājumu, kas ļaus Lielbritānijai pamest Eiropas Savienību, tiklīdz tiks ratificēta izstāšanās vienošanās.

"Es esmu lūgusi pagarinājumu līdz 30.jūnijam, taču ir svarīgi, lai jebkāds pagarinājums ļautu mums pamest [ES] brīdī, kad mēs ratificējam izstāšanās vienošanos. Lai mēs varētu izstāties 22.maijā un sākt būvēt mūsu gaišāko nākotni," pavēstīja Meja.

Meja neatklāja, vai pieņems ES līderu piedāvājumu pagarināt "Breksita" termiņu pēc 30.jūnija.

Šodien Briselē notiek ES ārkārtas samits, kurā dalībvalstu līderi lems, vai vēlreiz atlikt pēc divām dienām paredzēto Lielbritānijas izstāšanos no bloka.

Meja lūgusi "Breksitu" atlikt līdz 30.jūnijam, kamēr Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ierosinājis "elastīgu" izstāšanās atlikšanu uz gadu.

Londonai nepieciešama "Breksita" atlikšana, lai beidzot panāktu parlamenta atbalstu jau trīskārt noraidītajam izstāšanās līgumam, un Lielbritānijas aiziešana no bloka, kas sākotnēji bija paredzēta 29.martā, vienreiz jau tikusi atlikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu