Tiekoties ar Vējoni, Igaunijas prezidente pārsteidz ar īpašu tērpu (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: prezidents.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šobrīd atrodas divu dienu vizītē Igaunijā, kur tiekas ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un citām Igaunijas amatpersonām. Igaunijas prezidente šim notikumam par godu šodien bija uzvilkusi īpašu tērpu Latvijas valsts krāsās.

Vējonis vizītē Igaunijā akcentēja abu valstu kopīgo vēsturi, vērtības un drošību.

"Latviju un Igauniju saista kopīgais vēstures mantojums, Eiropas un pasaules redzējums, līdzīgās vērtības, kā arī izpratne par drauga pleca sajūtu un kopīgo drošību," sacīja Valsts prezidents.

Valsts prezidents atzīmēja, ka šogad aprit piecpadsmit gadi kopš abu valstu iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Vējonis uzsvēra arī Latvijas un Igaunijas kopējo izpratni par reģionālo drošību un reaģēšanu uz izaicinājumiem Baltijas reģionā kopā ar transatlantiskajiem partneriem, spējot pieņemt saskaņotus lēmumus.

Vējonis arī atzīmēja, ka valsts vizīte Igaunijā notiek simboliskā laikā, jo abas valstis veidojušās vienā periodā, kā arī gājušas kopīgu turpmāko vēstures ceļu.

"Tieši pirms simts gadiem, 1919.gada vasarā, latviešu un igauņu karavīri plecu pie pleca sīvās Cēsu kaujās deva izšķirošus triecienus ienaidnieku spēkiem. Ar šo kopīgo uzvaru Latvijas neatkarība bija nostiprināta, un tādēļ latviešu tauta vienmēr būs pateicīga jums par šo nenovērtējamo brīvprātīgo palīdzību," tiekoties ar Kaljulaidu, uzsvēra Valsts prezidents.

Prezidents atzīmēja, ka šodien Latvija un Igaunija ir tuvi kaimiņi, sadarbības partneri, sabiedrotie un draugi, kā arī abas valstis saista aktīvs politiskais un ekonomiskais dialogs. Ņemot vērā mūsdienu ģeopolitiskos apstākļus, abu valstu nacionālajās interesēs ir stiprināt un attīstīt jau esošo Latvijas un Igaunijas, kā arī stiprināt ciešo visu trīs Baltijas valstu sadarbību un savstarpējo atbalstu visos līmeņos, uzskata Vējonis.

Tikšanās laikā Vējonis uzsvēra, ka svarīgi turpināt ciešu sadarbību, īstenojot "Rail Baltica" dzelzceļa projektu. Tāpat Valsts prezidents akcentēja, ka turpmākais pusotrs gads būs nozīmīgs Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijai ar kontinentālās Eiropas tīklu, kā arī reģionālās gāzes infrastruktūras attīstībai un tirgus izveidei.

Kā ziņots, Valsts prezidents līdz 11.aprīlim vizītē apmeklē Igauniju. Vizītē viņu pavada dzīvesbiedre Iveta Vējone, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), kā arī amatpersonu un uzņēmēju delegācija.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu