Jauna migrantu grupa dodas no Hondurasas uz ASV (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hondurasas migranti pie Meksikas un ASV robežas
Hondurasas migranti pie Meksikas un ASV robežas Foto: AFP / Scanpix

Hondurasu trešdien atstāja simtiem migrantu, kas dodas uz ASV, neraugoties uz ASV prezidenta Donalda Trampa mēģinājumiem apturēt migrantu pieplūdumu, ziņoja vietējie mediji.

Grupa, kurā ir no 500 līdz 1000 cilvēku, atstāja Sanpedro Sulas pilsētu Hondurasā, braucot ar autobusiem vai ejot kājām.

Vairāk nekā 3000 kilometru garā ceļojuma pirmais mērķis bija Agvakaljentes pilsēta Hondurasā pie Gvatemalas robežas.

Kopš pērnā oktobra vairākas Centrālamerikas migrantu karavānas ir šķērsojušas Meksiku, dodoties uz ASV robežu. Tiek lēsts, ka ASV robežsargi februārī un martā vien aizturējuši vairāk nekā 170 000 cilvēku.

ASV arī ir norīkojušas simtiem robežsardzes ierēdņu tikt galā ar patvēruma meklētāju pieplūdumu, tāpēc uz Meksikas robežas ir samazinājies iebraukšanas joslu skaits un izveidojušās garas automašīnu rindas.

Meksikas ārlietu ministrs Marselo Ebrards trešdien kritizēja šīs rindas, paziņojot, ka tās "rada izdevumus" abām valstīm.

"Palēnināt cilvēku un preču kustību uz [Meksikas] ziemeļu robežas ir ļoti slikta doma," tviterī rakstīja Ebrards.

ASV preču un pakalpojumu tirdzniecības apjoms ar Meksiku 2017.gadā bija 615,9 miljardi ASV dolāru. Vairāk nekā 70% šo preču tiek transportētas ar automašīnām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu