"Humorists" - filma par komiķa cīņu pret cenzūru PSRS (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kadri no filmas "Humorists"
Kadri no filmas "Humorists" Foto: publicitātes

Jau pavisam drīz, 22. aprīlī, Latvijas pirmizrādi piedzīvos Latvijas, Krievijas un Čehijas kopprodukcijas mākslas filma “Humorists”, kas vēsta par slavena PSRS komiķa Borisa Arkadjeva cīņu pret cenzūru un iekārtu ar humora palīdzību.

Filmas uzņemšana norisinājusies Latvijā, un tajā piedalījušies zināmi aktieri, kuru biogrāfijas izdaiļo dalība tādos Holivudas grāvējos kā “Game of Thrones” un “The Transporter”. 

Par Holivudā vispieredzējušāko aktieri uzskatāms Jurijs Kolokoļņikovs, kas “Humoristā” atveido slavenu padomju aktieri, kura ceļi aizveduši pat līdz Holivudai, taču vērīgākie skatītāji viņu atpazīs kā Styr pasaulslavenajā seriālā "Troņu spēle" (Game of Thrones), Yuri filmā "Kurjers" (The Transporter), kā arī Genādiju seriālā "The Americans". Savukārt Alisa Hazanova (filmā – Borisa Arkadjeva sieva) plašāk pazīstama, pateicoties tādām filmām kā "Middleground", "Dark World 2" un "The Woman in Black". Filmā loma tikusi arī latviešu aktierim Kristianam Kareļinam, kas atveido Borisa Arkadjeva draugu, padomju jaunbagātnieku Mielavu.

Kadri no filmas "Humorists"
Kadri no filmas "Humorists" Foto: publicitātes

Mākslas filma “Humorists” stāsta par plaši pazīstama padomju estrādes komiķa Borisa Arkadjeva karjeras norietu 1984. gada vasarā. Viņu nomoka nemitīgā balansēšana uz naža asmens un paškontrole, domājot, par ko drīkst un par ko nedrīkst jokot padomju sabiedrībā – no tā rodas nedrošība, kas pamazām saindē gan mākslinieka iekšējo pasauli, gan viņa attiecības ar tuvākajiem. Slava un personiskās brīvības trūkums padara Borisu neiecietīgu, un viņa joki sāk līdzināties spēlei uz dzīvību un nāvi. Mūžīgā cīņa starp mākslinieku un valsti filmā norisinās jaunā līmenī – ar aizskarošu humoru un jokiem par seksu.

Foto: Ieskats filmas tapšanas kadros.

"Humorists" ir Latvijā dzimušā un augušā, šobrīd Berlīnē dzīvojošā scenārista un žurnālista Mihaila Idova debija spēlfilmas režijā. Tās filmēšana norisinājusies Latvijā - režisora dzimtajā pilsētā Jūrmalā un Rīgā, ko galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis filmas vajadzībām iedzīvinājis īstā 80-to gadu atmosfērā. Radošajā komandā Latviju pārstāv arī producentu komanda Tasse Film (producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze), kas kopš tās dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp "Es esmu šeit", "Paradīze 89" un "Ar putām uz lūpām".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu