Francija un citas ES valstis piekritušas uzņemt migrantus no "Sea-Eye" kuģa (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas, Vācija un vairākas citas Eiropas Savienības (ES) valstis piekritušas uzņemt 64 nelegālos imigrantus no organizācijas "Sea-Eye" kuģa, kurš beidzot varēs piestāt ostā Maltā, piektdien paziņojis Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Eye" kuģis "Alan Kurdi" uzņēma migrantus 3.aprīlī netālu no Lībijas. Taču Itālija un Malta liedza kuģim iebraukt to ūdeņos, kamēr citas valstis nebūs piekritušas uzņemt tajā esošos nelegālos imigrantus.

Kastanērs tviterī pavēstīja, ka viņš runājis ar Maltas kolēģi par "Alan Kurdi" migrantiem, kuru vidū ir 12 sievietes un mazs bērns.

"Es apstiprināju, ka Francija, tāpat kā Vācija un vairāki citi Eiropas partneri, izrādīs solidaritāti un uzņems bēgļus, kas atrodas uz "Alan Kurdi" klāja, ļaujot viņiem izkāpt krastā Valletā," paziņoja Kastanērs.

"Alan Kurdi" sākotnēji mēģināja piestāt krastā Lampedūzas salā, taču Itālijas iekšlietu ministrs un pret imigrāciju noskaņotās partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni, kurš jau liedzis piestāt krastā Itālijā vairākiem tā dēvētajiem bēgļu glābšanas kuģiem, paziņoja, ka neuzņems cilvēkus, kas atrodas uz "Alan Kurdi" klāja.

Ministrs paziņoja, ka šos imigrantus būtu jāuzņem Vācijai, bet galu galā piekrita uzņemt divas nepilngadīgas personas un viņu māti, taču sieviete atteicās no šī piedāvājuma, jo tas nozīmētu šķiršanos no bērnu tēva.

Kastanērs paziņoja, ka amatpersonas no Iekšlietu ministrijas un Francijas Bēgļu aģentūras tiks tūlīt nosūtītas uz Maltu, lai nokārtotu 20 migrantu nogādāšanu Francijā.

Arī Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka Vācija ir "gatava pildīt savu daļu".

Francija, Spānija, Vācija un citas ES valstis ir vairākas reizes piekritušas uzņemt nelegālos imigrantus no kuģiem, kurus Itālija vai Malta atteikušās pieņemt.

Malta atteicās atļaut "Alan Kurdi" migrantiem izkāpt krastā, kamēr citas valstis nebūs apsolījušas tos uzņemt. Maltas varasiestādes pieļāva izņēmumi tikai attiecībā uz vienu 24 gadus vecu sievieti, kura cieta no augsta asinsspiediena un ģīboņiem.

Taču Maltas varasiestādes piegādāja "Alan Kurdi" dzeramo ūdeni un pārtiku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu