Nelikumīgas būvniecības sekas: Francijā liek nojaukt €57 miljonus vērtu villu (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Villa "Chateau Diter"
Villa "Chateau Diter" Foto: AFP/SCANPIX

Francija ir slavena ar vēsturiskām villām, kas rotā valsts ainavu, tomēr, kad kāds uzņēmējs Franču Rivjērā nolēma uzbūvēt pats savu renesanses stila villu, izcēlās pamatīga jezga - tā tagad noslēgusies ar tiesas lēmumu, kas paredz villas nojaukšanu, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Tiesa Francijā secinājusi, ka būvdarbi veikti nelikumīgi un pieņēmusi lēmumu, kas uzliek pienākumu 57 miljonus eiro vērtās villas “Chateau Diter” īpašniekam to nojaukt. 

Villa atrodas Francijas dienvidu pilsētā Grassē - tā pieder nekustamā īpašuma attīstītājam Patrikam Diteram. 

Kā pavēstīja Francijas pilsētas Ēksanprovansas tiesas prokurors Pjērs Žans Gorī, Diteram doti 18 mēneši laika, lai nelikumīgās būves nojauktu. 

Tāpat viņam piespriesta arī soda nauda 200 000 eiro apmērā. 

“Patrikam Diteram tika izvirzīta apsūdzība būvdarbu veikšanā bez attiecīgas atļaujas saņemšanas. Viņš pārbūvēja aizsargājamā vietā esošu namu, uz ko attiecas īpaši noteikumi,” uzsvēra Gorī. 

Attiecīgajā īpašumā iepriekš atradās vēsturiska ēka, bet Diters attiecīgajā teritorijā uzbūvēja ēku kompleksu, ar baseinu un strūklakām. 

Īpašums kopumā aizņem gandrīz septiņu hektāru platību un tajā kopumā atrodas 18 ēkas, divi helikopteru nosēšanās laukumi un vairāki dārzi, liecina ekskluzīvu īpašumu izīrēšanas vietnē “Myprivatevillas” pieejamā informācija. 

Tiesa arī nolēmusi, ka, ja nelikumīgās būves noteiktajā termiņā netiks nojauktas,  par katru nokavēto dienu īpašniekam tiks piemērota papildu soda nauda 500 eiro apmērā. 

Tiesa sodījusi arī divus uzņēmumus, kas bija iesaistīti nelikumīgajā būvniecībā - vienam noteikts 200 000 eiro, bet otram 50 000 eiro naudassods. 

Gorī gan uzsver, ka zemi Diters iegādājies pilnīgi legāli, bet visas problēmas sākušās tieši būvniecības procesa laikā. 

Papildus nelikumīgajiem būvdarbiem, Diters savā īpašumā regulāri rīkojis arī skaļas ballītes un pasākumus, kas traucējuši kaimiņiem. 

Kā 2017.gadā Diters atklāja intervijā Francijas žurnālam “Paris Match”, viņš un viņa sieva Monika sākotnēji vēlējušies iegādāties īpašumu Itālijas reģionā Toskānā, bet beigās pieņēmuši lēmumu uzbūvēt paši savu Toskānas Villu Franču Rivjērā. 

Sagaidāms, ka Diters tiesas lēmumu pārsūdzēs. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu